Tuesday, December 28, 2010

KTF vs KTHO

Assalamualaikum..

Hola readers..actually kan hari nih untuk siapa yang baru habis praktikal sem lepas dah boleh tau kolej mana yang diorang dapat termasuklah aku..

so seperti yang dijangka aku dapat Kolej Tun Hussien Onn (KTHO) sebabnya memang aku apply situ pun bilik single lagi kot..camna lah orang yang penakot macam aku nak dok bilik single nih..mak aku yang kat rumah pun dah risau..tapi takpe kiri kanan aku bilik ex rumate aku yang dulu dan sorang lagi bilik bestie aku..so kalau takut tido je kat bilik diorang..huhuhu

btw, kenapa KTHO? sebelum nih 4 sem dah aku dok dekat Kolej Tun Fatimah (KTF)..kolej perempuan semua..best kot..tambah tambah aku dapat blok baru siap dengan balkoni semua..tapi sem depan aku nak try KTHO sebab kolej campur lelaki dan perempuan saja nak ubah angin..tapi kali nih dekat KTHO pun aku dapat blok baru macam yang dekat KTF dulu..

bila dok KTHO baru aku perasan yang serba serbi jauh..sebelum nih kalau dok kat KTF nak pergi fakulti jalan kaki pun boleh..dalam 10 minit dah sampai..kalau kat KTHO nak kena pikir banyak kali jugak la kalau nak jalan kaki..nak pergi kafe pun jauh kot..hipotesis di sini adakah aku akan berjaya mengurangkan berat badan pada sem depan?? kesimpulannya kena tunggu akhir sem nanti..hahaha

aku harap KTHO tak akan mengecewakan aku..tapi apa apa pun KTF tetap di hati..cewaaahhhhh~
lagi 4 hari nak balik UTM..tapi tapi tapi asal aku rasa berdebar debar nih?? hurrmmm..







♥ ejan 

Thanks for reading this entry ^___^

Monday, December 27, 2010

BILA HUJUNG MINGGU JEEEE....

salam pembaca semua~

dah seminggu aku biarkan blog nih bersawang..bila nak bersihkan je i mean update laa then ada je benda yang halang..contohnye pics lambat gila nk loading laa..time nak update tuh ramai pulak yang dok buzz kt ym laa weekend hari tuh jangan cakap laa..adik aku balik dari matrik then buat lappy aku macam harta sendiri..takpe takpe biar dia lepas gian kejap..huhuhu..last last semua post aku jadi draft je..

Btw, sebut pasal adik aku sorang nih tiba tiba aku teringat yang dia dok sebok suruh aku promote dia kat blog aku neh..hahaha..dasar nak cari publisiti murahan..tapi takpe atleast aku dah berjaya hasut dia untuk pilih pendidikan for first and second choice untuk dia sambung degree nanti..well~ semua kuasa pemilihan di tangan aku..so aku nak kalau boleh dia jadi cikgu gak even dia pun tak tau apa yang dia nak untuk masa depan sendiri..nampak sangat budak budak dan tak matang lagi..=.="


yeahhh..she is my lil sister..nurul izzatie..ada orang cakap kami nih kembar sebab nama nak dekat sama..yelaaa adik beradik kan..aku kat umah panggil dia CIMON..huhuhu..sejak dok matrik Cimon dah gemok yeayyy!! lepas kena perli dengan aku baru laa nak tanam azam konon konon nanti balik matrik nak diet..nak makan 1 hari sekali katanyeeeeeeee.....

ok stop story pasal Cimon..meh nak story pasal aku pulak..korang perasan tak bila mai weekend je mesti banyak kenduri kawen..haaaaaaaaa..time cuti sekolah memang sesuai untuk manusia mengawan berkahwin..so sama jugak macam family aku..tapi bukan laaa maksud aku family aku sendiri yang buat majlis kawen..i mean kami dijemput ke kenduri kawen orang..kalau dijemput kira macam wajib lah kan kena pergi kecuali ada hal yang tak dapat dielakkan..time weekend la paling seronok sebab boleh makan free dan tak payah aku dok penat bertukang kat dapur untuk masak..hahaha..tapi yang paling tak best pulak aku dah jadi macam anak tunggal je bila ikut parents aku pergi kenduri kawen..yelaaaa Cimon bz kat matrik..abang aku pulak jangan harap laaa nak ikut..so konklusinya terpaksa laaa aku buat aktiviti seperti di bawah untuk menghilangkan kebosanan dok sorang sorang kat seat belakang sementara nak sampai kat rumah orang kawen..hehehe


ini kat umah lagi..dok tunggu mak aku siap baik main snap snap pics sendiri dulu..lalalalala~


disebabkan menjadi macam anak tunggal so haruslah berdikari mengambil gambar sendiri..huahuahuahua..nih otw dan dalam kereta yer adik adik..time kat rumah kenduri tak sempat nak snap..aku bila dah nampak makanan dah tak boleh pikir benda lain dah..lantak la apa nak jadi..janji suma makanan aku rasa baik nasi kenduri, laksa, pasembor, cendol dan bla bla bla..dah tuh macam mana pipi tak naikkkkkkkk..tsk tsk tsk

--------------------------------------------------------------

tadi tuh cerita hari sabtu lepas..semalam (ahad) ada kenduri gak..kali nih kat rumah bestie..membe sekolah menengah kot..abang Dba kawen..so kali nih pergi bersama membe membe sekolah..Yati datang jemput..:p sementara nak tunggu yati datang jemput aku siap laa awal..then Nas mesej cakap Yati ada hal so lewat sikit laa..then aku apa lagi capai kamera then snap snap snap..macam biasa tetap sorang diri..mak aku bz masak..adik dok buat assignment..abang pulak tido..ayah keluar..so aku je yang dok syok sendiri posing sana sini..hahaha


muka macam mak orang je aku time nih..tak boleh belah..tapi kalau kadang kadang upload pic sendiri yang burok gila apa salahnyaaa...nampak lah kan yang aku memang tak malu dan boleh terima kenyataan itu..hohoho

time kat umah Dba banyak kot dok snap pics..tapi semua kamera orang..pic dalam bilik pengantin, atas pelamin dan pic dengan pengantin pun ada..tapi tuh laaa...tunggu depa tag aku jaa kat fb..sobs sobs sobs

dah petang sikit aku dengan masih berpakaian yang sama pergi Arau pulak hantar Cimon balik ke lubuk..kejap jee rasa..tup tup dah nak balik..disebabkan aku masih lawa segar bugar dan ayu dengan berbaju kurung so capai kamera then snap lagi..tapi kali nih Cimon tak mau join sebab dia malas nak layan aku..tapi aku tau dia tak mau join sebab dia pakai selekeh ja time tuh..hohohoho


ada lah kan orang tuh cakap muka aku pelik bila pakai spec nih..nampak sangat dia jeles..hahahaha..so nih pic dalam kereta otw pergi KMP..=)


yay! kali nih mintak tolong orang snap kan pic membelakangkan kereta sendiri dan juga blok A2 KMP..time nih tengah tunggu Cimon bawak turun barang aku yang dia pinjam..yelaaaa sabtu nih aku kan dah nak balik UTM..tak sabar kot..weeeeeeeeeeee~

baru aku perasan yang muka aku memang burok gila bila snap pic kot depan..aku lebih suka dari sisi kot..ini lah hasilnya bila photographer snap pic aku dari depan..macam pa lagi tataw..senyum tak ikhlas..hahaha

aku nih tak sah kalau tak snap pic yang ada feeling ala ala emo..bajet cun ah tuh..biar laaaaaaaa..aku punya suka..blueks~


kau ingat bajet comei ah tuh buat peace segala..:p



okeh readers..sampai sini saja..misi lepas nih complete kan semua post yang dok jadi draft berhari hari dah..teehee~







♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Monday, December 20, 2010

BEAUTIFUL AWARD

..Salam semua..

thanx NS sebab bagi award nih kat aku..macam tak layak je..hahaha..semak samun je aku tengok blog nih..tapi tapi tapi tetap bangga sebab ada jugak orang nak kasi Beautiful Award dekat aku..eh eh bukan..dekat blog aku..heuheuheu..
So ini lah awardnyeeeeee.......


dah dapat award tuh kena lah jawab soalan pulak..so meh aku jawab dengan seikhlas mungkin..hohoho

1.   berikan nickname (pemberi award)
aku panggil dia Najua..kadang kadang kak wa..kadang kadang wawa

2.   ucapan untuk (pemberi award)
terima kasih daun keladi nanti dapat award jangan lupa tag aku lagi..teeheee~

3.   listkan 6 artis, band dan group yang anda minat
Lisa Surihani
Ririn Dwi Aryanti
Farid Kamil
Adira
Baim Wong
Marshanda

4.   bagi award nih kepada 10 blog yang mempunyai blog yang cun melecun
hehhh..tak mau bagi kat 10 orang boleh tak? aku nak kasi kat semua orang sebab aku rasa semua orang yang ada blog mesti rasa blog sendiri cun kan..hahaha..(padahal aku malas nak tag sampai 10 orang)..heuheuheu

itu saja..bubye~







♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

GOJESH IN ORANGE CONTEST

hai readers~

kali nih Aina tag aku untuk join satu contest..


tadaaaa~ GOJESH IN ORANGE CONTEST..
kalau nak join ini contest kena upload pic sendiri yang kaler oren..of coz lah oren tak kan lah pink kot..dah nama pun orange contest..heuheuheu

actually aku memang tak banyak dan aku rasa takde pun baju kaler oren..hahaha..sebabnye macam tak kena pulak kulit aku dengan kain kaler oren..tapi tapi tapi dalam dok takde tuh ada juga sebenarnyaa..so untuk kali nih aku pertaruhkan pic kat bawah~


baju nih baru siap kot..baru je amek kat tailor then pakai for the 1st time..kain nih kakak angkat dekat Muar kasi sebelum aku habis praktikal..dia saje nak kasi kain kaler nih sebab dia cakap aku banyak baju kaler pink dengan purple jek..nak kasi kelainan lah kononnye...hehehe

pic ini disnap time dok cakap fon dengan Mr. Afiq kat kampung..baru lepas balik dari kenduri..sebab tuh pakai sopan santun macam nih..huhuhu

sama jugak macam girls lain, kaler feveret aku of coz lah pink dan purple

so nak tau lebih detail lagi pasal contest nih sila klik di SINI

dengan ini saya mau tag






♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Sunday, December 19, 2010

Contest Aku dan Generasiku


hai semua..

entah kali ke berapa aku join contest..macam dah addicted pun ya jugak..hahaha
so contest kali nie ialah Contest Aku dan Generasiku..aku join sebab contest nih khas untuk cikgu atau bakal cikgu macam aku..teeheee..syarat pun gila senang..juz upload pic dengan students then dah siap..

masalahnye sekarang aku pulak yang tataw nak pertaruhkan pic apa..banyak sangat..kang letak semua macam syok sendiri pulak..hahaha..so aku pertaruhkan 2 gambar kat bawah nih..


untuk pengetahuan tuan punya yang anjurkan contest ini serta pembaca sekalian, saya merupakan bakal guru dari Universiti Teknologi Malaysia, Skudai yang sedang mengikuti kursus Ijazah Sarjana Muda Sains dan Komputer serta Pendidikan (Kimia)..kiranya saya bakal guru kimia dan minor komputer lah..

gambar ini diambil semasa majlis perpisahan saya bersama pelajar pelajar 4.6..kira macam ada jamuan kecil kecilan lah..bermula dari 19 Julai 2010 hingga 22 Oktober 2010 saya telah menjalani latihan mengajar di SMK Convent, Muar


memandangkan tuan punya contest takde cakap lah pulak had minimum or maksimum untuk upload pic bersama students so aku nak pertaruhkan satu lagi gambar..gambar nih candid okeh..tau tau je bila view balik dah ada pic nih..aku pun tak perasan time bila diorang snap pic nie..seingat aku time nih ktorang ada gosip gosip sikit..sebab tuh suma pakat fokus kat aku..punyalah kusyuk..hahahaha
waaaaaaaaaaaa~ rindu gila kot kat diorang nih..rindu nak pergi mengajar balik lah weyhh.. tsk tsk tsk..

so korang yang kat luar sana yang terasa diri tuh cikgu atau bakal cikgu meh la join contest nih..segala syarat dan peraturan boleh klik kat SINI

sekian~






♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Saturday, December 18, 2010

25 random THINGS about me!

masa berblog walking ke hulu ke hilir ternampak lah satu entry nih..tuan punya blog cakap sape yang baca akan dah dikira macam kena tag..wowowowo..sebagai seorang yang budiman dan sopan santun (takde kaitan) serta mempunyai kesedaran yang tinggi bahawa aku dah baca entry tuh molek lah rasanya kalau aku pun buat tag tersebut ye kawan kawan..

once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, fact and goal about you.. at the end, choose 25 people to be tagged..you have to tagged the person who tagged you..if i tag you, it because i want to know more about you..
(tak perlu translate lah kot..suma paham kan..hahahaha)


  1. aku memang anak jati Kedah even ramai member yang tak percaya..=.="
  2. cita cita nak jadi cikgu sejak azali lagi..
  3. suka masak sebab suka makan tapi tak suka kemas rumah..
  4. sangat penakut..sekarang aku dah was was macam mana kalau dapat bilik single sem depan..
  5. macam mana orang panggil ejan aku pun dah lupa..rasa rasa start dari form 3 kot..
  6. dekat dalam rumah orang panggil aku kakak..teehee..
  7. suka pergi kenduri kawen sebab dapat tengok pengantin dan makan free jugak..haha
  8. ada seorang abang dan seorang adik perempuan..aku nak kakak lah!!
  9. aku tak suka BIOLOGI!
  10. lebih prefer koteow dari mee dan juga bihun..
  11. ada lesen kereta sejak 2 tahun yang lepas tapi lepas dapat lesen je tak pernah bawak kereta dah..huhuhu
  12. sangat pemalu dengan lelaki..(betol tak tipu!!)
  13. pernah suka dekat sorang senior time sekolah menengah sampai hantar surat dan telefon rumah dia..masalahnya senior tuh perempuan..hahaha..zaman gelap aku..:p
  14. aku normal bukan lesbian okeh!
  15. aku suka gosip
  16. aku tak suka orang gaduh gaduh especially membe membe terdekat..nanti effect group work kot..haishh
  17. suka jadi presenter pertama bila kena present assignment kat depan kelas..
  18. sangat boros..ini fakta! hahaha
  19. suka hello kitty dan teddy bear even diorang nih makan space je time aku nak bergolek atas katil..hoho
  20. assignment yang kena buat slide show mesti member satu group suka kasi aku buat..sebab aku kreatif kot..ok perasan! haha
  21. aku tak suka KIMIA ORGANIK tak kisah lah I ke II ke III ke IV ke..segala cucu cicit dia aku tak suka..;(
  22. tahun depan aku 22 tahun..dah layak sangat kawen mengundi..
  23. orang cakap tulisan aku cantik dan kemas..betol ke? orang yang cakap ye bukan aku..haha
  24. aku suka life dekat matrik..even sangat stress tapi enjoy giler..
  25. kalau aku bukan bakal guru sekarang mungkin aku seorang bakal engineer..hahaha


nak kena tag 25 orang kot..biar betol..so sape sape yang rasa nak buat tag nih buat laa..tak mau paksa okeh..kalau korang buat lagi bagus sebab boleh merapatkan silaturrahim..hahaha..aku boleh kenal korang dan korang pun boleh kenal aku..tak gitue??







♥ ejan 

Thanks for reading this entry ^___^

Friday, December 17, 2010

ezloveycraft 1st giveaway


tiba tiba rasa sangat bertuah sebab tuan punya blog yang invite sendiri untuk join giveaway nih..
so korang suma jom join ramai ramai..nanti mana tau kot kot boleh dapat plushie plushie yang gila comel dari tuan punya blog..:)

siapa yang baca post ini anda semua di tag! yeaahhhh~





♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Thursday, December 16, 2010

CONTEST SUKA SUKA


CONTEST SUKA SUKI nih NS yang tag aku..untuk mengelakkan si kawan kecik hati baik aku join contest nih..alaaa...tak rugi pape pon..bluekkss!

klik SINI untuk view tuan punya blog yang anjurkan contest ini beserta syarat syarat untuk korang join..

actually contest nih macam main teka teki je..tak payah pakai kalkulator nak cari jawapan..juz tengok gambar nih


then jawab soalan 
soalan : yg no. 1 tu, agak2 korang la kan, JATUH atau TAK JATUH ?? 
( kejadian selepas picca di snap )

jawapan: TAK JATUH

siapa siapa yang baca post nih korang automatik di tag!




♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Kontest Blog Terkemas


Nie first time aku join contest..gila ketinggalan zaman..bukannya apa contest nih nampak macam simple..tak payah aku susah susah nak pikir benda lain..juz upload banner then bagi sepatah dua kata dah boleh join contest nih..muahahaha

owner contest nih CIK HANNA yang comel lotey..blog dia pun very da girly and simple jek kalau nak dibandingkan dengan blog aku yang kusam masam neh..wuwuwuwuwu~..memang layak pun dia anjurkan kontest blog terkemas..

tapi tapi tapi tak salah mencuba nasib..dari aku dok berangan tak habis habis baik aku join ini contest..ada jugak faedahnyee...

so untuk contest nih aku nak tag
NS
AINA
NINA




♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

AINA tag aku lagi

Nasib baik Aina tag aku..kalau tak memang blog nih lambat lagi laa aku nak update..tak ada idea kot..ilham tak mau bagi kerjasama..hehhhh...

1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang..
benda paling penting? hurmmmm...duit duit duit..no money no talk..hahaha

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri? 
apa eh eh?? kat rumah kalau nak beli papa jarang guna duit sendiri..huhuhu..so dah lupa..next question plzzz~

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
hehhh..blom terpikir lagi..tapi tapi tapi tak salah kalau berangan kan..hahaha..nak kawen kat umah of coz lah kan then tema perkahwinan nak yang girly girly..(aku pun tak tau pe yang aku merepek nih)

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
ada jugak soalan macam nih..tak boleh blah..tau nak korek rahsia aku jek..blueeksss~
ok ok jawab soalan..hurmmm..sedang bercinta dengan yang MAHA ESA..(jawapan artis..hahaha)

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
sampai syurga~

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
tempat awam..heuheuheuheu

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
hurmmm..tak suka beli..suka pinjam jek..tapi majalah last yang aku beli time kat Muar dulu sebelum nak balik JB..majalah mingguan wanita yang cover Dr Sheikh Muzafar dengan Dr Halina time wedding diorang..

8. Apakah nama penuh korang?
Nurul Izzanie Adnan..ramai yang cakap nama aku macam laki..herhhhhh...

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
mak mak mak sebab aku anak mak..yay!

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
aku nak jumpa future husband sekarang! (sila tampar aku laju laju)

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
bab bab basuh baju nih aku akan kategorikan kepada 3 situasi..hahaha
a) kalau kat rumah aku tak pernah basuh baju sendiri sebab kat rumah guna mesin basuh manual..kena tukar tukar air lagi..leceh tau..mak aku dah membebel sebab selama 21 tahun aku tak pernah nak amek tau soal kebajikan baju kat rumah..hahaha
b) kalau kat rumah sewa time praktikal dulu aku selalu hantar baju kat dobi..sekilo rm2.50..simpan sampai 2 minggu then hantar dobi..pernah sekali hantar baju pergi dobi nak dekat 8 kilo kot..yelaaa 10 pasang baju kurung aku pakai 2 minggu..tuh tak campur baju main main lagi..hehehe^^
c) kalau kat kolej lagi senang..ko sedia je duit syiling cukup cukup then masuk mesin..lagi 1 jam ko datang ambil baju then sidai..kalau baju yang cepat turun kaler or bermanik manik dan bersulam bagai especially baju kurung terpaksa cuci guna tangan..tak suka! tsk tsk tsk..T_T

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
Mekah..hopefully~

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk dan cium..tak mau pilih..teeheee~

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?
sangat penakot bila ajak borak or tengok cita hantu
kaya dengan huruf A dekat nama
future teacher macam aku jugak

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
aku sayang orang yang sayang aku
aku sayang ex students aku
aku sayang kimia (poyo gila)
aku sayang kau
aku sayang dia

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
Anggun - Berganti Hati
Gita Gutawa - Kembang Perawan
Air Supply - Goodbye
Maher Zain - For the Rest of My Life
Yovie dan Nuno - Dia Milikku
~phewwww...suma lagu jiwang jiwang..peduli apa aku..janji otak aku tak serabut dengar lagu bising bising..hahaha

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
28 November 1989
tahun lepas sambut berdua..tahun nih sambut bertiga..eh eh eh..bukan bukan..tahun nih sambut sorang..tsk tsk tsk..

18. 5 orang blogger yang korang nk tag

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
she is my beloved cousin, Emy Syazana..comel budaknya dan of coz sudah berpunya..:p

19 soalan telah berjaya dijawab..so apa lagi yang kena tag tuh paham paham je lah ye..cacicauuuuu...~



♥ ejan


Thanks for reading this entry ^___^

Monday, December 13, 2010

AWARD DARI BESTIE


ini award datang dari langit..ok serius..award nih dikasi oleh teman segosip teman sekatil time tengok movie kat lappy, teman sebilik kadang kadang bila aku tumpang bilik dia time weekend disebabkan aku sangat penakot untuk tido sorang sorang bila rumate balik dan teman segala galanya..


buat NS thanx sayang sebab kasi award nih kat semua followers blog U..lagi 20 hari nak balik UTM..tak sabar nak peluk cium U...ok over! :p






♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Friday, December 10, 2010

OK KE RESULT MACAM NI?

Assalamualaikum

dah lama tak update blog padahal hari hari view blog sendiri..haha..bukannya apa cuma tak ada idea nak update..kadang kadang terasa nak sangat update..dah klik new post pun tapi tapi jari nie je macam tak ada tenaga nak mari menari atas keyboard..tag dari bestie pun tak buat lagi..malasnyeeee..yang aku tau berangan mengelamun tak sudah sudah..hahaha^^

sejak dua tiga hari nie korang perasan tak yang dekat FB korang ada je status pasal result final..tak kiralah UTM ke UiTM ke Uni lain ke mesti ada punya laa kan..actually aku tak tau pun hari nie result LM (latihan mengajar) aku dah keluar..so time petang petang sikit bila bukak FB tengok status member satu fakulti ramai yang cakap result dah keluar..ada yang check dah pun sejak dari pagi tadi..so memang aku ketinggalan gila lah kan..hurmmm..

bila tau je result dah keluar aku jadi cuak sebabnye aku tak boleh nak ramal lagi aku akan dapat apa..ok aku cakap macam ni sebab result aku nih special kes sikit sampai aku pernah contact Encik Meor (pensyarah yang uruskan budak LM) tanya kenapa result aku macam kelakar je..kelakar di sini bukannya bila aku check je terus ketawa guling guling macam kau tengok kumpulan Sepah perform time Raja Lawak..result aku selalu tukar tukar..sekali check B+..esok check lagi A-..lusa check lagi A..tulat check lagi B plak..tapi tapi tak pernah lagi aku check aku dapat A+..hahaha..macam mimpi laa nak dapat A+..terus jadi guru cemerlang kot kalau betol dapat..then aku dengan nekadnya terus kol En Meor..kalau tak aku tak boleh tido asyik pikir asal la result aku jadi macam nih..^^

time aku kol En Meor tengah sibuk jaga budak exam..then dia cakap nanti dia kol semula..lepas tue bila dah dapat cakap aku mengadu laa masalah nie kat dia..punya laa baik susun ayat nak bagi dia simpati..hahaha..last last dia cakap tu bukan result final lagi..memang banyak tak betul pun..so tak payah risau..ingat kot sampai kat situ je..tapi tapi dia terus tanya aku soalan bertubi tubi..aku cakap la kalau dengan Dr Rahim (pensyarah pembimbing) kena ajar fully BI..kalau tak pun atleast 80% BI..kawan aku yang lain yang ajar chemistry gak boleh je cakap melayu..nasib aku lah kan dapat lecturer yang gila strict..asyik nak perli aku jek lepas kena observed..huhhhh

then Encik Meor membebel kat aku.."awak nie izzanie sia sia je belajar dengan kelas saya sem lepas..kan saya dah ajar gini gini..time lecturer nak datang awak cakap la fully BI..ajar students berlakon..bla bla bla...."
haishhh..sabar je laaa..mentang mentang laa aku pernah belajar dalam kelas kaedah mengajar kimia dengan dia..so apa apa pun respect la dia..still kenal aku..almaklumlah aku pernah jadi setiausaha tak bertauliah dia time dalam kelas KMK..(ok! tak berlagak)..

macam banyak dah aku melalut..atas desakan bestie, aku check jugak result even aku dah bertekad nak check bila naik sem nanti..punya lah takot kan..hahaha..so hasil daripada 13 minggu aku LM dekat SMK Convent, Muar inilah hasil yang aku dapat...tadaaaaaaaaaaa~~


saja kasi blurr sebab tak mau riak..padahal tak laa hebat mana pun result aku..hahaha..kat bahagian gred tuh korang pikir la sendiri apa yang aku dapat..yang pasti korang boleh pilih antara semua gred aku yang berubah ubah sebelum nih..salah satu je yang betol tau..hahahha

by the way, nak cakap tak puas hati tak boleh pulak sebab aku rasa aku patut bersyukur dengan apa yang aku dapat bak kata kak jijie aku punya ex housemate..so nak cakap apa lagi terima dengan redha je lah..sebelum terlambat aku nak say thanks dekat semua warga SMK Convent Muar especially my beloved students, 4.6 and 4.5..tak lupa juga dekat guru pembimbing, Cik Hafsah..tanpa sokongan anda semua sure aku tak akan dapat result macam nih even tak ada lah ok sangat..lagi satu untuk Dr Rahim yang banyak bagi komen time observed yang kadang kadang buat aku sentap kot..hahaha..tapi its ok..Dr Rahim tegas bersebab..so to my junior siapa siapa yang dapat Dr Rahim masaklah korang..hahahaha

last but not least praktikal aku nih 8 kredit..so dengan gred yang aku dapat macam nih CGPA aku pun dah naik melambung lambung..Alhamdullilah~ 







♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Tuesday, December 7, 2010

KELIRU


dengan diri sendiri
dengan orang sekeliling
dengan life sekarang
dengan kenangan lalu
dengan zaman silam
dengan apa yang akan berlaku pada masa hadapan

T________________T




p/s: ouh Tuhan, cepatkan lah masa berlalu..rindu bestie dekat UTM..sobs sobs.......







♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Saturday, December 4, 2010

KEPADA CINTA HATI....

HAPPY BIRTHDAY SAYANG
MAY GOD BLESS U ALWAYS
CINTA ANDA KETAT KETAT

Buat NS , I tak sejiwang U..so layan je lah video kat bawah nie..:)

video





♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Thursday, December 2, 2010

KENAPA LAMBAT LAGI?

Fuhhhh...tiba tiba rasa sentap + jeles tengok ramai member seangkatan dah grad..kebanyakkan diorang grad untuk diploma..tapi tapi grad jugak kan..hhhmmm..aku lambat lagi kot..3 semester to go..dijangka habis kalau tak perlu extend dalam 2012 nanti..InsyaAllah..mesti best kan time grad nanti..ada orang kasi bunga yang ada teddy bear plus cokelat lagi..hahaha..eh eh eh ada ke yang nak kasi kat aku nanti..hhhmmmm...
dah laa...lupakan dulu nak grad bagai nih..PSM pun habuk pun tak nampak lagi..dah berangan nak grad..hahaha..btw, tinggal lagi 29 hari untuk aku balik UTM..yehaaaa......tak sabar nak jumpa suma member yang 1 sem tak jumpa..maklumlah semua praktikal tempat lain lain..mesti banyak je gosipsss pasal sekolah masing masing..dan dan dan mesti ada gosipss orang tue dah kapel dengan orang nie, orang tue da clash dengan orang nie..hahahaha..normal laaa tue kan..^^

pejam celik pejam celik dah masuk bulan 12..tup tup dah masuk 2011..haishhh..cepatnya masa berlalu..umur pun dah makin menurun meningkat..dan dah jadi senior dekat fakulti..dah tahun 3 lah u olls even ada lagi super senior tahun 4..biar ler..janji aku bukan lagi budak hingusan tahun 1 yang baru habis MHS dan masih segar bugar dengan cheers kolej yang akak akak agen ajar..wahahaha..time budak budak ikut je apa senior suruh..tapi tapi kebetulan kan intake kali nie untuk 1st year dah tak ada course aku..i mean course ijazah sarjana muda sains dan komputer serta pendidikan (kimia) atau singkatannye SPK..so tinggal junior tahun 2 je lah..kurang laaaa bakal bakal cikgu kimia di masa hadapan..hukhukhuk


*click untuk lebih jelas

thanx to my beloved coursemate, sofie sebab dah susah payah tag time table sem depan untuk kami semua..waaaaa...hari selasa dan rabu kelas start lambat seh..suka ah..tapi tapi hari isnin kelas start pukul 8..huhhh..nie yang paling tak suka..selalu hari isnin tak kiralah time praktikal or time kelas mesti rasa malasssssssssss je nak pergi..haishh..lagi satu aku rasa hari khamis hari untuk muntah darah+muntah hijau sebab dari pukul 10 sampai 1 belajar kimia jekk..takda gap..silap hari bulan buat gap sendiri kot..hahaha..tapi tak berani ah..subjek kimia 3 kredit..ko dapat teruk pointer ko pun akan teruk seteruknyeeee...
btw, cuma hari selasa je kena stayback sebab ada kelas pukul 2..nasib baik 1 jam..tapi kan selalunya jadual nie akan berubah..ada yang clash laa..ada yang tak mau petang laaa..so pandai pandai la kena arrange balik dengan lecturer..apa apa pun aku memang tak sabar nak balik UTM..yay!


yehaaaaa....last but not least congratz to my beloved neighbour sebab beliau dah grad semalam..kami sebaya kot..asal dia grad awal dari aku huh?? jeles nih..nanti time aku grad dia pun akan grad lagi sekali..untung rupanye sesiapa yang buat diploma then sambung degree..boleh grad dua kali..jelesnyeeeeeee...tsk tsk tsk
btw, ada sorang lagi jiran sepermainan time kecik kecik dulu akan grad esok lusa..congratz mirah!





♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Wednesday, December 1, 2010

MENCARI MR RIGHT

KES PERTAMA:
aku suka dia tapi tapi suka sebagai kawan je kot..

KES KEDUA:
aku suka dia tapi tapi dia cakap dia dah ada gf..

KES KETIGA:
aku suka dia dan dia pun suka aku..:p






p/s: kes pertama, kedua dan ketiga tiada kaitan dengan yang hidup atau yang dah meninggal dunia..peace!





♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Monday, November 29, 2010

TAGGED BY AINA

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia..:)

1. Pernah tak anda rasa anda hot ?

tadi baru makan KFC hot and spicy..so sekarang aku memang HOT HOT HOT!! teeheee....

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.


3. Cerita pasal wallpaper tersebut.

ini wallpaper banyak colourfull ooo..saya banyak sukaa..seceria macam astro ria..huahuahuahua

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?

hhhmmmm...dah lama tak makan..last sekali masa kat Muar..Kak Seri bawak pergi lunch dengan anak anak dia sekali..

5. Lagu paling terbaru anda dengar?

bab bab lagu terbaru memang aku ketinggalan sikit..tapi tapi ada satu lagu nih even da lama tapi bagi aku tetap lagu terbaru..hikhikhik
Anggun - Berganti Hati

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

reply semua birthday wishes dekat FB..heeeeeeee~

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?

ejan!

8. Tag lagi 5 orang.

9. Siapakah orang no. 1 kepada anda?

my beloved student~

10. Katakan sesuatu kepada orang no.5

hai remy my jiran tetangga..gud luck untuk last paper..huahuahua

11. No 3 ada hubungan dengan siapa?

hah sarah..cepat jawab..hahahaha

12. Bagaimana pula dengan no.2 ?

ouh..membe satu fakulti..bakal cikgu fizik..insyaAllah

13. Kata-kata cinta untuk orang no.4

ninaaaaaa...i lap u lahh..:p

14. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang anda tag.

- mereka semua ada blog
- mereka semua saya sayang
- mereka semua saya kenal
- mereka semua saya pernah jumpa
- mereka semua memang besh!




♥ ejan





Thanks for reading this entry ^___^