Monday, May 31, 2010

seriously sangat rindu dekat budak budak SPK



video


hai hai..siapa siapa yang sedang mengikuti pengajian ijazah sarjana muda sains dan komputer serta pendidikan (kimia) di Universiti Teknologi Malaysia dan bakal menjalani latihan mengajar pada 19 Julai nanti aku nak heboh heboh kat sini aku rindu sama korang..dah bosan dok rumah kais pagi makan pagi kais petang makan malam..dah lesu dok rumah sampai terasa rindu nak berebut naik bas UTM pegi fakulti lepas tue balik jalan kaki sebab nak beli makanan dekat CP dengan meranti..heee...dah dok rindu rindu neh memang best dapat layan video yang KAMI buat khas untuk subjek Haji Muslim masa 1st year..KAMI disini sama ertinya dengan oral b, izzanie dan izzati..nak asah bakat buat movie maker katanyeee...last last hasilnye 1 SPK the movie..ehh korang korang..nanti 1 sem kita tak akan ketemu kecuali yang akan praktikal dekat muar..yang lain lain semua nak pergi batu pahat..ada yang suka suka hati nak pergi pontian sebab nak praktikal dekat sekolah sendiri..oral b, ini dituju khas untuk anda..ada juga yang terlepas ke Kluang..okeh stop story pasal praktikal..sekarang nak story pasal course SPK nih..sapa boleh bagi taw kenapa generasi lelaki di SPK makin pupus eh?? junior SPK sumanye girls yea..asalnya ada 2 orang lelaki tapi dah tukar ke pendidikan math dengan pendidikan fizik..memang lumrah kot eh laki laki tak suka kimia?? coursemate aku 2 orang je boys..lagi 7 girls termasuk aku..nasib baik hero hero ini tak tukar course..manalah nak taw ada yang terpikat nak jadi ustad SPI ke..ehh ehh..ing ren tak boleh masuk SPI..kena masuk Islam dulu baru boleh..heuheuheu..rasa rasanya senior SPK pun tak ramai laki..kenapa ehh kenapa ehh?? kimia susah kot..haaaa setuju setuju..suma eksperimen yang bahaya bahaya mai la campak kat budak kimia..yang kotor kotor pun sama sampai lab coat yang putih bersih dah jadi berceloreng angkara bahan bahan kimia..

hhmmm...apa perasaan dapat join SPK?? entah laa..suka memang suka sebab tak payah belajar math sebab SPK minor komputer tapi tapi jangan lahh bagi subjek kimia yang susah susah dekat kami yang baru belajar nih..lain la dengan budak fakulti sains yang memang betol ambil pure chemistry..terasa begitu kerdil tatkala membandingkan diri ini dengan mereka..dengar kata budak budak pure chemistry nih ramai yang boleh score KO 2...waaaaaa...hebat2..aku jek yang tak hebat!

maaflah terbanyak celoteh petang petang nih..tiba tiba idea datang mencurah curah..tapi sekarang idea dah tersekat sekat..sebelum nak choww, lagi sekali nak cakap rindu nak bergosip gosip dengan sofie, ezat, fareha, lynn, coffee and oral b..kalau cikgu helmy dengan soh ing ren nak join pun boleh juga..ahaksss...bubye!



amoi amoi SPK..hero hero pulak very shy shy cat..heuheuheu

te amo,

..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^

Tuesday, May 25, 2010

ADIRA tetap juara di hati aku!



KU ADA KAMU by Adira AF8

video


Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan, kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.
Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.
Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,
Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.
Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,
Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Thanks for reading this entry ^___^

saya dah mula rasa bahang 19 JULAI


ada apa dengan 19 Julai?? 19 Julai hari yang paling mencuakkan sebabnya praktikal start hari tue..tapi seminggu awal ada ROS atau nama panjangnya Rancangan Orientasi Sekolah..hhuuhh..berdebar debar lah sekarang..macam tak konfident jek nak ajar anak orang..start dari minggu lepas aku dah mula bukak buku kimia tingkatan 4 balik..makk aihh..nak habis 1 bab pun dah semput..malass yang amat..tiba tiba jadi blurr especially topic SALT..hisshh..macam mana nihh?? banyak nak kena ingat..tapi tak pe..banyak masa lagi..sekarang nie aku dah mula start buat nota nak kasi kat students nanti..ehhh..bukan buat nota sendiri tapi ciplak nota cikgu yang dah berpengalaman..boleh ke macam tue?? sharing is caring tak gitchuuu..heuheuheu....
preparation untuk diri sendiri so far baru nak start..nametag minggu nie akan pi tempah..baju kurung maybe tambah sikit lagi kot..entah lahh yang tue..kasut plak dah ada yang minat tapi tinggi sangat plak..haishh..koleksi tudung maybe akan bertambah..
bahan bantu mengajar kat johor la kot beli..tak kan nak usung dari sini pergi sana kot..
mampukah aku jadi cikgu yang baik??
mampukah students aku nanti paham apa yang aku akan ajar??
mampukah aku nak handle kelas dengan baik??
mampukah aku jawab semua soalan yang students akan tanya??
mampukah aku maintain cun depan kelas nanti??
hahahaha...sila jawab sila jawab!
p/s: hari hari di rumah semakin mencabar..terpaksa berlawan dengan nafsu yang tidak boleh tido di kala malam menjelma..=______________=
te amo,
..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^

Saturday, May 22, 2010

fuhhh...

akhirnyaaa...aku dah check result..so tak payah nak menyesal benda yang lepas..orang terdekat dengan aku mesti dah tau KOB aku macam mana..syukur alhamdullilah result paper yang lain boleh backup result KOB aku..ingat kot dah kena buang UTM tapi syukur still 3.0 ke atas even tak dapat dekan..lepas nie hope LM boleh dapat 4.0 then baru pikir macam mana nak settle hal KOB nih..tahniah kepada member member yang dapat dekan..aku?? struggle untuk paper yang tinggal lagi 4 sem..so tak payah nak meroyan royan..fokus ke depan..chayokkkk!!!

Thanks for reading this entry ^___^

TAKOT TAKOT TAKOT

TAMAW check result..hergghhh....mintak mintak tak kena repeat KOB..please please please..tak sanggup nak bukak balik KOB then ingat balik persamaan kimia yang berjela jela..belom ada kekuatan untuk check even tangan dah mula gatal gatal nak search AIMSWEB..ohhh..cannot cannot!!!

....ITU SAJA....

Thanks for reading this entry ^___^

Thursday, May 20, 2010

SINGLE is SIMPLE

morning afternoon evening night to all the readers..haaa...sila pilih nak waktu mana ikut kesesuaian timing anda baca blog saya ini okehh..wewewewewe...sekarang pukul 2.21 petang..sementara dok tunggu cerita Cahaya dekat astro prima nak start baik aku berceloteh kat sini dulu..ehh ehh ehh..baru tadi perasan yang aku dah sebulan dok kat rumah tanpa menyumbangkan sesen pun kepada isi rumah..yang hanya aku taw menaburkan berjuta juta sen keluar dari rumah..hahaha..rutin harian tak banyak berubah..dok masak, sidai baju, lipat baju, tengok tv, makan, tido, online dan bla bla bla..cukup bulan aku pun dapat gaji..suka suka suka!!
hhhmmm...perkara yang paling aku runsing sekarang nih selain satu apa pun tak buat preparation lagi untuk mengajar nanti ialah aku punya pointer sem nie..asal lambat sangat eh kuar?? ke memang dah kuar tapi aku je yang tataw..heuheuheuheu..yang tue malas nak pikir..aku taw sure hancuss punya result..mesti mesti mesti...!! tapi mintak mintaklah tak teruk sangat..=.=
sekarang baru nak story yang ada kaitan dengan tajuk kat atas..yuupp..aku memang dah single..lepas nie dah tak ada lagi cerita antara aku dan dia..kepada kawan kawan yang susah sangat nak percaya tue percayakanlah diri anda..benda yang lepas malas dah nak pikir dan heboh heboh..lepas nie tolong jangan tanya dah pasal hubungan kami..aku bukannya jenis bila clash nak kena meroyan royan dekat FB menagih simpati..aku juga bukan jenis berkurung dalam bilik 3 hari 2 malam tak keluar makan dan mandi..aku juga bukan jenis yang senang senang nak menangis bila dah clash..haaaa...tak percaya sila tanya rumate aku dulu si izzati ariff..hahaha..aku clash bukan macam cimon, kol aku sampai meleleh air mata dan air hidung..(maap cimon terpaksa pecah rahsia)..hahaha..setakat mengalir air mata setitik dua time dok teringat kembali memori terindah time bahagia dulu normal lah kan...huhuhu..tapi itu dulu..tapi sekarang aku dah ok..mungkin dia bukan jodoh aku..mesti kena terima itu..nie lagi satu aku dok konfius..komen mak bila taw aku dah clash.." mak dah agak..bila kita bagi hadiah kasut kat seseorang tuh mesti tak akan kekal lama punya..memang pantang orang tua tua dulu..nanti jangan bagi hadiah kasut dah kat sapa sapa..." haaa...betol ke betol ke??..sempat lagi mak pesan tue..ishh ishh ishh..lagi satu mak cakap nanti cari orang dekat dekat kedah jugak..nanti mak dah tua pastue sakit demam susah nak mai jenguk pulak..gggrrr...jauhnya mak pikir..dah dah dah..malas nak komen banyak banyak pasal hidup single nih..lepas nie jangan dok tanya lagi okeh..aku suka + happy hidup macam nie..maybe sekarang bukan masa yang sesuai untuk in relationship..aku doakan yang terbaik untuk si dia..hope dia akan dapat peganti yang lebih baik dari aku..untuk aku plak hope aku boleh buat yang terbaekkk untuk praktikal nanti..hoyeaaahhhh...jangan emo emo ok sayang!..
errr..tiba tiba rindu cimon..jeless sebab cimon dok bersuka ria kat matrik..ehh..bukan bermakna aku jeles dia dapat matrik tapi dulu aku tak dapat okeh..tapi aku tersangat rindu memori dulu dulu time kat matrik..even singkat masanye tapi enjoyyy sangat sangat sampai pointer aku jatuh merudum..=,=
minggu nie cimon tak balik kot..melampau kot tiap tiap minggu nak balik..dulu aku kat Gopeng sebulan sekali baru balik naik bas pulak tuh sampai ada sekali bas kena tahan dengan JPJ..yang cimon nih pulak pi balik mak ayah ikut sama..aku dulu dulu sorang jugak..sigh**
lagi satu kalau lepas grad pastue dapat posting kat Sabah Sarawak atau Labuan aku suka walaupun mak 1001 kali tak suka..campak lah kat mana mana pun aku boleh hidup walaupun seminggu awal aku mesti meroyan royan kat mak..tapi lepas tue aku dah ok..=,=
tak sabar tak sabar nak posting jauh jauh sebab elaun banyak..lagipun memang lepas SPM aku dicampak jauh jauh dari rumah...sigh** lagi sekali!
maaf dah melalut tak tentu arah..sampai ketemu lagi esok lusa tungging terbalik..babai suma..assalamualaikum..


herhhh...sila jangan komen kepoyoan saya di situ!



























te amo,
..:ejanlicious:..



Thanks for reading this entry ^___^

Tuesday, May 18, 2010

selamat ulang tahun mak!


SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI
U MOM
te amo,
..:ejanlicious:..

Thanks for reading this entry ^___^

Sunday, May 16, 2010

GURU PEMBINA NEGARA BANGSA ikhlas dari bakal guru

wowwwww...serius punya tajuk..heeeee...yeaahh! hari nie 16 Mei suda..meh nak nyanyi sikit lagu hari guru yang setaun sekali baru nak berkumandang tuh..


kami guru malaysia

berikrar dan berjanji

mendidik dan memimpin

putra putri harapan bangsa

bla bla bla.............( erkkk...dah lupa lahh..lirik tadi tue entah betol entah tidak)


entry kali nie dituju khas untuk guru2 dan juga pensyarah2 saya di Tadika Abim (1995), SK Sultanah Asma (1996-2001), SMK Sultanah Asma (2002-2006), Kolej Matrikulasi Perak (2007/2008) dan Universiti Teknologi Malaysia (2008 sehingga kini)

masih segar diingatan lagi guru yang menjadi guru kelas saya masa di tadika..Cikgu Zainab namanye..terima kasih cikgu kerana jasa cikgu mengajar saya segala jenis doa, ajar saya melukis dan mewarna dan mengajar saya menyanyi pelbagai jenis lagu nasyid..Tadika Abim lahh katakan..heuheuheu..Untuk cikgu2 saya di sekolah rendah, terima kasih atas segala tunjuk ajar dari kalian semua..Puan Rohani guru kelas darjah 1, Puan Huzlina guru kelas darjah 2, Puan Shahidah guru kelas darjah 3, Puan Chek Norma guru kelas darjah 4, Puan Rodziah + Puan Rohana guru kelas darjah 5 dan Puan Rohana guru kelas darjah 6..kalian jangan salah faham..bukan hanya guru kelas saya sahaja yang perlu dihargai..saya tidak pernah sesekali melupakan jasa baik semua guru2 yang pernah membimbing saya tidak kiralah beliau hanya guru pelatih sekalipun..untuk Puan Rohana, anda amat berjasa kepada saya..hasil didikkan teacher lah yang membuatkan tulisan saya kini boleh dibanggakan..huhuhuh..teacher tak pernah merungut mengajar saya yang sangat lemah dalam subjek BI..siang malam teacher buat kelas untuk saya dan rakan2 dengan harapan kami dapat A untuk UPSR..alhamdullilah..berkat usaha teacher saya akhirnya dapat juga saya straight A dalam UPSR..


untuk guru2 di sekolah menengah, terima kasih atas sokongan dan ilmu yang dihulurkan..saya bukannya seorang pelajar yang bijak tetapi atas bantuan semua cikgu2 pencapaian saya kini diharap boleh membanggakan kedua ibu bapa saya..kepada bekas pengetua SMK Sultanah Asma, Datin Hajah Zaleha, disebabkan cikgu selalu memberi peransang berbaur kritikan kepada kami yang kelas tercorot nie lahh yang membuatkan saya berjaya mendapat straight A dalam PMR..terima kasih cikgu!..perkara yang paling saya menyesal sehingga sekarang ini adalah terpaksa mengecewakan harapan guru fizik saya, Puan Idawati dan teacher saya, Puan Anis Shamila kerana subjek fizik dan BI saya tak dapat A..maafkan saya cikgu! saya betol2 kecewa..tapi Cikgu Ida sempat memujuk saya yang ketika itu menangis sambil menunjukkan result SPM saya kepada beliau..Oh cikgu cikgu ASMA..atas kesabaran dan teladan yang ditunjukkan oleh anda semua telah menaikkan semangat saya untuk mengikut jejak langkah kalian semua..


dari panggilan guru kini bertukar ke panggilan pensyarah..tapi yang pasti guru atau pensyarah adalah sama..masing2 menjalankan satu amanah untuk mendidik anak bangsa..untuk pensyarah2 di Kolej Matrikulasi Perak terima kasih atas jasa anda semua terutama pensyarah fizik saya iaitu Miss Chew..walaupun mulut beliau sangat berbisa, tetapi beliau sangat dedikasi terhadap pelajar2nya..rindu sangat2 dekat Miss Chew..rindu nak masuk kelas dengan Miss Chew..rindu nak present time tutor fizik..rindu nak ada kelas malam dengan Miss Chew sampai pukul 1 pagi..;(


untuk pensyarah2 di Universiti Teknologi Malaysia jasa anda semua tidak mungkin saya lupakan walaupun setiap semester pensyarah yang berlainan mengambil tugas untuk mendidik..pensyarah yang diingati sehingga kini ialah Puan Khaidawati yang mengajar physical chemistry..pensyarah yang sangat best dan mudah faham setiap isi pengajaran yang diajar oleh beliau..termasuk juga Puan Norah, pensyarah C++..sangat sporting dan tak kedekut markah..demi meninggikan carry mark student seperti saya ini, beliau sanggup mencari alternatif lain untuk membantu..

kepada bakal2 guru termasuk jugak lah nurul izzanie adnan, marilah kita sama2 memartabatkan profession keguruan...(cis! cis! cis! ayat poyossss)

akhir kata.......SELAMAT HARI GURU UNTUK SEMUA GURU GURU DI MALAYSIA dan termasuk juga BAKAL BAKAL GURU SUATU HARI NANTI..TERIMA KASIH CIKGU!


te amo,

..:ejanlicious:..











Thanks for reading this entry ^___^

Thursday, May 13, 2010

hey hey you you

aku tengah bengang sekarang nih..awat bila online guna lappy susah bangat mau login masuk Cafe World tataw..tsk tsk tsk..dah berjanggut dok tunggu..lagi satu aku dah makin terpikir yang aku nie tak buat apa2 preparation lagi untuk mengajar budak2 sekolah Convent nanti..hadoyy!
ingat tadi malam nak start bukak buku kimia balik..dah lama tinggal otak pun dah jam..tiba2 tersangkut depan tv layan Piala Thomas sampai pukul 11 lebih..lepas tue sambung tengok diari AF yang TERmiss gara2 remote tv telah dimonopoli oleh abang..cis cis cis!!..nasib baik Hafiz Hashim main sat saja..boleh aku tengok ulangan diari..heeeee.........btw congratz team Malaysia sebab layak ke semi final..lepas nie lawan China..errr....susah la nak ramal..macam susah jek..haaaa...sekarang aku mengadap lappy kat bilik sesuka ati online dan sesuka ati lupa niat nak study kimia balik..ishh apa nak jadi nih..tapi jangan risau..kalau diizinkan Tuhan aku bukak buku kimia siang nanti..hehehehe..tiba2 teringat yang aku dah terlupa bagaimana mahu menghasilkan lesson plan..haaaaa sudahhhhhh..boleh ke aku ajar anak orang nanti?? boleh ke aku ajar fully in english?? budak2 tue paham ke apa yang aku akan ajar nanti?? berdebar siot..aku macam tak confident jek nak ajar anak orang nih especially students Convent..anak2 orang bandar plak tue..satu je aku takot sangat2 sekarang nie..aku takot diorang mengadu kat cikgu asal diorang yang aku ngajar tak paham sebabnye aku pernah dok ngadu kat cikgu aku gak dulu yang cikgu praktikal nie leceh laa ajar tak paham laa suara pelan laaa....nahhhhhh sekarang jadi kat aku plak..rasa menyesal pulak pilih sekolah Convent...hhhmmm.....cerita sebelum nak praktikal pun aku dah dok runsing nih..rumah sewa tak comfirm lagi..kat mana laa aku nak merempat nanti..yang paling aku suka persediaan untuk praktikal nanti of course la shopping time..hehehehe..handbag dah beli time sale 1 Mei ari tue..sekarang dalam list nak cari stok kasut ala2 wanita bekerjaya..hahahaha..tambahkan lagi baju kurung ke..bahan2 bantu mengajar..alat2 bantu mengajar termasuk juga alat2 kosmetik..hehehehe..
ehh ehh ehh..Cafe World dah ready..jum jum main masak masak..haaaaaaa...sebelum terlambat nak habaq mai nih yang minggu nie Cimon balik..yeayyy!! ahad minggu depan mak ajak pi shopping2...lagi sekali yeayyyyyyy!!!!










te amo,
..:ejanlicious:..

Thanks for reading this entry ^___^

Tuesday, May 11, 2010

sehari di KMP

sob sob sob...ehh..lupa plak nak bagi salam..assalamualaikum suma..dah makan?? dah mandi??..ouhh..aku plak suma sudah..sekarang nie aku tengah mengalami sindrom lenguh2 badan..dari malam tadi lagi..mula2 lengan belah kiri jek..bila aku bangun pagi tadi dua2 belah lengan termasuk bahu aku sebelah kanan sakit2..sumpahh!! lenguh sangat2..kesan daripada masalah ini telah membuatkan aku bangun pukul 1 petang tadi..ekcely lama dah celik tapi tak boleh bangun jek..sakittt....;(
haaaaa.....ini berpunca dari aku angkut barang2 cimon bawak masuk kolej kat matrik la nih..dahla jauh nak mamp*s dari tempat parking keta..sebelah tangan aku tarik troli beg besar gedabak..atasnye tindan dengan paper beg yang boleh tahan gak berat..sebelah tangan lagi dok bawak 3 beg plastik yang bersaiz gajah..jalan tengah panas plak tuh..naseb baik laa bilik tingkat 2 je pun..kalau dok atas skali memang aku bebai dah kat situ..hohohoho..tapi tak pa..setahun sekali punya pasal sanggup aku berkorban segala galanya..hahaha..

entry kali nih nak story pasal kisah cimon masuk matrik..cimon dapat matrik kat perlis..okeh..first impression aku bila dapat taw cimon dapat matrik perlis aku agak mesti tak best..mesti matrik nie kecik..panas punya lahh..tak macam matrik perak aku dulu..atas bukit yooww..sejukkkkk..yang pasti nak outing kat perlis mesti tak ada apa punya..yelaaahhh kat perlis mana ada jusco dan mall yang besar2 macam kat ipoh dulu..........( patot lahh duit elaun aku selalu abeh awai )..ngeh ngeh ngeh...dalam pukul 7 pagi macam tue dah bertolak dari rumah pergi arau..awal sangat kot..padahal dalam 1 jam je dari alor star ke arau..lain lahh macam aku dulu dari alor star ke gopeng dalam 4 jam..dari alor star ke skudai dalam 10-12 jam..see see see..makin lama aku makin menjarakkan diri dari rumah..sob sob sob..


warna warni hari pendaftaran

okeh back to our main story..kami ingat kot kami je antara orang yang terawal sampai..tapi tipah tertipu kot..simpang nak masuk KMP dah sesak..padahal baru pukul 8 pagi macam tue..tempat parking pun susah dah nak cari sebab kereta dah banyak..sistem pendaftaran kat sini ikut nombor giliran..nombor nie diorang kasi masa kereta masuk dalam matrik..ada la penyambut tetamu dok edarkan nombor2 nih..guess what?? cimon dapat nombor 643 kot.....time kami pergi kat tempat pendaftaran bari nombor 101 - 150..wth!..aku dah berpeluh2 nih..panas plak tuh..grrr...dalam pukul 10 lebih macam tue baru nombor cimon dipanggil..


nek bosan aku tunggu taw dak!


mak mak bapak bapak dok tunggu hanak hanak abis daftar macam dok tunggu hanak hanak baru mendarat kat airport la plak

dah selesai semua pendaftaran, kunci bilik pun dah dapat so kami terus pi kat keta then angkut semua barang2 pegi blok A2 tingkat 2 bilik no 2..bermulalah penyeksaan aku sebagai si pengangkut barang..wuaaaaaaaa.....dah masuk bilik, cimon dapat katil atas sebab katil bawah dah ada orang duduk..


cimon dah abeh daftar..jom jom kita pi angkut barangs pulak

bilik dekat KMP nie pelik sikit..1 bilik terbahagi kepada 3 bahagian..bahagian pertama ada 2 katil double decker + 4 almari baju..bahagian kedua iaitu bahagian tengah nie kawasan untuk study..ada 8 meja study..bahagian ketiga ada 2 katil double decker + 4 almari..tapi untuk bahagian 1 dengan 3 masing2 3 orang je duduk..kiranya 1 katil bahagian atas free..bahagian tengah hanya 6 meja study je yang guna..so 1 bilik ada 6 orang, ada 2 pintu, 1 untuk penghuni di bahagian 1 dan 1 lagi untuk bahagian 3..kat KMP nih suma ada 9 blok..7 blok untuk pompuan then 2 blok je untuk laki...yehaaa!! wanita berkuasa di KMP..so far yang aku boleh komen KMP nie not bad..jangkaan aku yang dulu meleset sama sekali..kawasan luas..kafe ada 3 je..dulu KMPk ada 4..huhuhu..even KMP nie dah 11 tahun tapi tak adalah buruk benor..pemandangan pun cantik..:p



hey hey roboh satgi kot

tak balik lagi dah rindu

pukul 11 plak ada taklimat untuk waris..so aku dengan cimon tinggal kat dalam bilik..kemas2 baju, sapu2 lantai, kemas2 buku sampai lahh pukul 1 lebih..then mak kol ajak pergi makan kat kafe..lepas2 makan naik balik bilik cimon..lepak2 kejap dalam pukul 3 lebih aku, mak dengan ayah pun bertolak balik..dalam pukul 4.45 petang lepas tue bermulalah hari orientasi cimon bersama AJKO..mesti kena buli habis nih..hahahaha...

pose dari pemilik blog..hohohoho

te amo,

..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^

Thursday, May 6, 2010

hari hari yang sama

ehh ehh ehh....dah lama tak hupdate blog..last post pon 1 mei dulu pasal pergi kenduri..kalau dekat UTM dulu hari hari ada post baru..yelaaa kat UTM hari hari yang dilalui aktiviti nye tak sama..hari hari ada kelas yang berlainan..bila kat rumah hari hari buat benda yang sama..bangun pagi ehh silap bangun tengah hari dah pukul 12..lepas tue terus pergi mandi..dalam 15 minit mandi siap siap turun dapur..masak untuk lunch..breakfast?? hahahaha..bangun pukul 12 tengah hari time matahari tegak di atas kepala boleh breakfast lagi ke?? =.=
time masak sambil layan tv..kadang2 tangguh masak sebab nak tengok tv dulu padahal jam dah nak dekat pukul 1.30..tapi tak pa..waktu lunch aku dengan cimon jek makan..kami tak kesah makan bila bila pon..kalau ada mak mesti kena hambat masuk dapur tak pon angkat lesung batu, pisau, papan pemotong dengan bakul bawang pi menumbuk bawang depan tv..punyalahh tak mo miss tv aku nih..=.=
selalunya lepas masak terus makan tanpa menunggu dengan lamanya..bab2 basuh pinggan aku serah kat cimon..haaa..baru lah adil..tak kan suma aku nak buat kan..heuheuheu..lepas makan, kemas2 dapur baru lah aku online jenguk2 ladang dengan kafe kat FB..ehh..aku dah main cafe world lahh..punya lahh bosan sampai tataw nak buat apa..tue yang dok layan game je tuh..so korang jemput ke kafe aku yea..dah bosan online turun bawah pulak tengok tv..kadang2 sampai tertido..petang sikit mak, ayah dengan abang pun balik kerja..haaa..time nie sibuk la sikit..mak dok suruh sidai kain..bila 6.30 petang jek aku dah standby depan tv..nak tengok ADAMAYA..cimon yang dulu tak minat tiba2 jadi minat sebab ada budak kecik amani tuh..comeii giloss budak tue..suara pun serak2 basah gitue..sejam lepas tue layan diari AF plak..tapi selalunya tak leh tengok sampai abis sebab ada jek orang2 yang jeles rampas remote dari aku..sighh*
aktiviti malam macam biasa..tak ada yang besh..layan tv jek..kalau bosan sangat sambung on9 sampai 2 3 pagi..lepas tue pass kat cimon plak..aku tido dulu..hhmmm...macam tue lahh aktiviti aku hari2..siangnya pulak pukul 12 baru bangun..see see see..sama je kan??macam nie lahh aktiviti orang yang dah tak ada BF..hahahahaha..but its ok..aku pun bukannya terdesak sangat nak kat laki..:p
tiba tiba terasa rindu dekat UTM...tak patut tak patut..dulu beria sangat nak balik..ishh ishh ishh..
haaa..lagi satu..sekarang nih..aku dok minat gila dekat si adira nih..suara power kot..aku paling suka time adira nyanyi lagu My All..malatopsss kauu...

video

sedap kan?? lunak kan?? power kan?? gemersik kan??

ok lahh..dah tak ada idea nak kelentong..nak pi buat martabak meggi sat..bye!

te amo,

..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^

Saturday, May 1, 2010

kenduri lagi

assalamualaikum suma..seperti biasa time weekend nih ramai la yang berebut2 nak buat kenduri kawen..lebih2 lagi 1 MEI plak..hari buruh katanye.....huhuhu..kali nie kenduri dekat SP..tak taw jalan pon..men redah ikut plan jek..tapi sesat bukan main..dari exit SP utara sampai exit SP selatan, rumahnye tak jumpa2 kot..susah betol nak mencari aih..aku dah kebulor kot dok dalam kereta..yelaa bertolak pukul 12 tengah hari tadi then nak dekat pukul 2 petang kot baru sampai..nasib baik la nasik kendurinya sedap..siap ada cendol, laksa, rojak dan ayam bbq lagi ..almaklumlah orang kaya..kalau makanan tak sedap dah lama aku hangin..heuheuheu..bapak si pengantin perempuan sepupu kepada ayah aku..tapi aku tak kenal pun..hahaha..lepas habis makan terus balik..tak jadi nak singgah mana2 sebab cimon ada plan plak petang tuh..rasa macam tak besh plak kalau update story tanpa ada gambar kan kan kan..so layanlahh gambar aku yang gemok nih..hheeee....


aku gemok..yeayy!

hai mak!

terseksa aku nak pegang budak nih..alahai~~

tak sah lahh kalau tak ada pic dengan cimon..heuheuheu



ehh ehh..lupa plak..hari nie kan cuti sempena hari pekerja even memang cuti pun sempena weekend kan..so kepada kakitangan2 kerajaan seperti ayah saya mahupun kakitangan swasta seperti mak saya, selamat hari pekerja suma..kerja baik2 yea..dah dapat gaji jangan lupa anak2 kat rumah yang masih bujang macam saya nie ek..heuheuheu..
hhmm..dah tataw nak membebel apa lagi..ehhh..haaaaaa.....lagi satu..jangan lupa tengok AF jap lagi yea..VOTE FOR ADIRA!!





te amo,
..:ejanlicious:..

Thanks for reading this entry ^___^