Thursday, December 16, 2010

AINA tag aku lagi

Nasib baik Aina tag aku..kalau tak memang blog nih lambat lagi laa aku nak update..tak ada idea kot..ilham tak mau bagi kerjasama..hehhhh...

1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang..
benda paling penting? hurmmmm...duit duit duit..no money no talk..hahaha

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri? 
apa eh eh?? kat rumah kalau nak beli papa jarang guna duit sendiri..huhuhu..so dah lupa..next question plzzz~

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
hehhh..blom terpikir lagi..tapi tapi tapi tak salah kalau berangan kan..hahaha..nak kawen kat umah of coz lah kan then tema perkahwinan nak yang girly girly..(aku pun tak tau pe yang aku merepek nih)

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
ada jugak soalan macam nih..tak boleh blah..tau nak korek rahsia aku jek..blueeksss~
ok ok jawab soalan..hurmmm..sedang bercinta dengan yang MAHA ESA..(jawapan artis..hahaha)

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
sampai syurga~

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
tempat awam..heuheuheuheu

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
hurmmm..tak suka beli..suka pinjam jek..tapi majalah last yang aku beli time kat Muar dulu sebelum nak balik JB..majalah mingguan wanita yang cover Dr Sheikh Muzafar dengan Dr Halina time wedding diorang..

8. Apakah nama penuh korang?
Nurul Izzanie Adnan..ramai yang cakap nama aku macam laki..herhhhhh...

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
mak mak mak sebab aku anak mak..yay!

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
aku nak jumpa future husband sekarang! (sila tampar aku laju laju)

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
bab bab basuh baju nih aku akan kategorikan kepada 3 situasi..hahaha
a) kalau kat rumah aku tak pernah basuh baju sendiri sebab kat rumah guna mesin basuh manual..kena tukar tukar air lagi..leceh tau..mak aku dah membebel sebab selama 21 tahun aku tak pernah nak amek tau soal kebajikan baju kat rumah..hahaha
b) kalau kat rumah sewa time praktikal dulu aku selalu hantar baju kat dobi..sekilo rm2.50..simpan sampai 2 minggu then hantar dobi..pernah sekali hantar baju pergi dobi nak dekat 8 kilo kot..yelaaa 10 pasang baju kurung aku pakai 2 minggu..tuh tak campur baju main main lagi..hehehe^^
c) kalau kat kolej lagi senang..ko sedia je duit syiling cukup cukup then masuk mesin..lagi 1 jam ko datang ambil baju then sidai..kalau baju yang cepat turun kaler or bermanik manik dan bersulam bagai especially baju kurung terpaksa cuci guna tangan..tak suka! tsk tsk tsk..T_T

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
Mekah..hopefully~

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk dan cium..tak mau pilih..teeheee~

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?
sangat penakot bila ajak borak or tengok cita hantu
kaya dengan huruf A dekat nama
future teacher macam aku jugak

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
aku sayang orang yang sayang aku
aku sayang ex students aku
aku sayang kimia (poyo gila)
aku sayang kau
aku sayang dia

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
Anggun - Berganti Hati
Gita Gutawa - Kembang Perawan
Air Supply - Goodbye
Maher Zain - For the Rest of My Life
Yovie dan Nuno - Dia Milikku
~phewwww...suma lagu jiwang jiwang..peduli apa aku..janji otak aku tak serabut dengar lagu bising bising..hahaha

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
28 November 1989
tahun lepas sambut berdua..tahun nih sambut bertiga..eh eh eh..bukan bukan..tahun nih sambut sorang..tsk tsk tsk..

18. 5 orang blogger yang korang nk tag

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
she is my beloved cousin, Emy Syazana..comel budaknya dan of coz sudah berpunya..:p

19 soalan telah berjaya dijawab..so apa lagi yang kena tag tuh paham paham je lah ye..cacicauuuuu...~



♥ ejan


Thanks for reading this entry ^___^

3 comments:

mizz_aainaa said...

hahaha..
update blog cepat!
rindu mau baca..
heee~

nurulizzanieadnan said...

baik cikgu!

sarah abadan said...

kahkahkah...ejan!! ko saje je kan!! hahahah XD...lambat sikit la aku jwb tau...hahah