Wednesday, June 30, 2010

GOODBYE JUNE

terima kasih JUN kerana anda telah mewarnai hari hari saya dengan warna warni sekali
terima kasih JUN kerana anda lah saya akan menerima JULAI kira kira lagi 2 jam 25 minit
terima kasih JUN kerana anda telah memberi saya peluang untuk bernafas dengan berpaksikan nombor 6 di setiap tarikh yang saya lalui selama 30 hari
terima kasih JUN kerana tidak sampai lagi 2 minggu saya akan menghabiskan sisa sisa cuti di rumah
terima kasih JUN kerana anda telah mengingatkan saya tentang tanggungjawab sebagai pendidik di SMK Convent, Muar yang semakin hampir

semoga ketemu lagi generasi JUN di JUN 2011











♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Sunday, June 27, 2010

kenapa aku buat BLOG?

bukan kerana terpaksa
bukan kerana dipaksa
dan juga bukan kerana ingin mengejar glamour semata mata
tapi hanya mahu meluahkan isi hati
mengabdikan cita cita dan impian ke alam realiti
aku senang begini
bercerita pahit manis kehidupan melalui coretan di diari ilusi
dengan harapan segala luahan rasa dapat dikongsi
aku tidak mengharapkan orang lain membaca apa yang aku luahkan di sini
apa tah lagi meninggalkan komen berguni guni
termasuk juga yang sudi menjadi follower blog ini
tetapi aku amat berbangga jika kawan kawan aku di luar sana berkata bergini:
"waaaa...cik izzanie kita dah pandai buat kerabu...."
kerana apa?
kerana aku tak pernah war warkan di tempat lain yang aku ada buat kerabu sendiri kecuali di blog suatu ketika dahulu
jadi
aku sangat berbangga kerana ada juga manusia yang sudi ambil tahu hal perilaku aku walaupun benda sekecil kuman
terima kasih encik blog
kerana engkaulah diri begitu berharga~







p/s: apa yang aku merepek malam malam buta nih..haishhhhhhh..........









♥ ejan



Thanks for reading this entry ^___^

Saturday, June 26, 2010

beralih arah ke CELCOM

haishh..gila lama tak hupdate blog..selalu bukak blog pun sebab nak baca blog orang lain..hehehe..bukannya malas tapi segan..biasa lahh i kan pemalu..ngeh ngeh ngeh..okeh sorry terlari tajuk..nak kejar dah tak larat..=.=
kelmarin bershopping besar besaran dengan mak dengan harapan lepas nie dah tak ada benda yang tertinggal yang nak kena beli untuk bawak pergi mengajar..almaklumlah bandaraya Alor Setar sedang renovate..nak buat fly over lagi besar katanye..so jalan yang selalu guna untuk pergi jalan jalan dah tutup..nak kena lalu dekat laluan kereta api mak dah tak harap sebab sangat sesak kat situ..so tak boleh nak keluar sendiri sendiri dah..perintah berkurung dikuat kuasa serta merta kecuali ada driver yang nak hantar dan ambil..
mengikut perkiraan semua barang dah settle..baju kurung cap First Lady, kasut tutup tumit tinggi, tudung, stok contact lense untuk 3 bulan, solution contact lense, stokin, berus gigi, ubat gigi dan bla bla bla..tapi ada satu barang nie tak ada dalam list pun sebenarnya..kebetulan ada promosi dekat booth Celcom masa dekat CP..bayar RM50 dah boleh dapat free modem + register..aku apa lagi..bodek bodek mak akhirnyaa dapat jugak bawak balik brodband baru..aku register yang student price punya..RM50 monthly sama macam orang luar guna yang speed RM68 monthly..so jimat kan? actually memang nak ambil brodband baru pun memandangkan brodband Maxis yang lama dah tak pakai..ingat kot nak tunggu dekat dekat nak balik JB baru nak pergi cari tapi dah ada offer so ambil aje laa..yang lagi sukanye brodband nie limited edition punya just untuk World Cup..so design brodband nie pun dah dipenuhi dengan warna warni bendera negara yang masuk World Cup..hehehehe..

lighting tak clear ahh..tue yang blur sikit..ouh baru teringat kan baru kejap tadi ada gerhana bulan so adakah cahaya lampu juga dilindungi oleh bulan? wooo wooo..apa yang aku merepek nih..
so sekarang dah ada CELCOM brodband..nombor hp aku pun dah tukar ke CELCOM..jadi kesimpulannya cukup lengkap lahh ahli seisi rumah seramai 5 orang menjadi pelanggan celcom..sebelum nie aku sorang je terkulai kulai pakai maxis..hehehehe..aku harap dengan adanya celcom hubungan kami anak beranak akan menjadi semakin intim..boleh ke macam tue?
dah dah stop merepek!
petang tue seperti dijanjikan dengan cimon kami yang ada kat rumah nih pegi laa melawat cimon kat matrik..tak ada yang menarik pun..just borak borak makan makan sembang sembang then balik..

haaa..nie la keja aku kalau kat dalam kereta dok sorang sorang kat bahagian belakang..biasa lahh i kan gila glemer..hekhekhek..
nanti kalau rajin aku update lagi..jangan risau eh..haishhh..ada ke yang risau kalau aku dah lama tak update blog nih? sila jawab sila jawab.............




















♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Wednesday, June 16, 2010

mood nak kawen datang tiba tiba + rojak

kalau mak aku baca entry nih mampos kena beletiaq kaw kaw..hahahaha..aku bukannya apa..dah tiap tiap minggu asyik makan nasik kenduri ja sampai kadang kadang aku pun terpikir bila laa nak makan nasik kenduri aku sendiri..hekhekhek..hoi hoi hoi berangan lebih eh eh..praktikal pun tak pergi lagi dah sibuk pikir nak kawen..calon pun tak ada berangan je lebih..hohohoho..
pejam celik pejam celik lagi 26 hari cuti aku kat rumah nih..sapa sapa yang nak ajak aku pergi kenduri kawen sempat lagi ek..tiket bas balik Skudai dah beli..kali nie aku balik sorang sebab aku balik lambat dari students yang ada kelas..tapi tak kesah laa..aku dah pernah balik sorang sorang pun..bila dah nak habis cuti tiba tiba rasa macam tak ready lagi nak praktikal..semakin banyak study semakin banyak benda yang aku tak tau ekcely..dah 4 tahun tak sentuh buku kimia SPM..memang susah laa nak refresh memori balik ingat segala macam garam gula asid alkali warna warni aloi besi seramik bla bla bla bla..tue pun kalau aku kena ajar kimia saja..mana nak tau bila dah nak start praktikal aku kena ajar KH bab jahit ke buat projek kayu ke mampos lahh aku..kalau bab masak memasak aku suka laa..tapi kalau sejarah atau geografi subjek menengah rendah aku boleh consider lagi..
apa yang aku dok merepek nih..tajuk pasal kawen tapi terbabas sampai praktikal..haaa..sebab tue la aku ada plus rojak sebab macam macam aku nak cerita..hekhekhek..bulan 6 cimon tak boleh balik..ada aktiviti katanyewww..rindu la nak keluar pergi shopping dengan cimon..sempat tak cimon balik sebelum aku balik Skudai..mak cakap kalau tak sempat kami pergi melawat cimon kat matrik..banyak juga barang barang aku yang cimon bawak pegi sana..nanti kena masuk selongkar bilik cimon laa rampas balik hak aku..hahahaha..i miss u cimon..dengar kata dah semakin menjadi jadi dok sana noh..suka orang nuh suka orang nih..tapi tak pa..aku paham..kita kan tak pernah sekolah dengan laki..tue la bila masuk matrik semua pakat jakun abeh tengok laki..hakhakhakhak..

mish u sister

bukan rindu cimon saja sebenarnya..rindu jugak dekat anak saudara perempuan yang lasak dan sangat buas..muahehehe..



dah balik KL rasanya diorang nih..gambar nie masa majlis cukur jambul izzat..sekejap je melekat tudung nie kat kepala..tak sampai 15 minit tudung entah ke mana..panas katanyeww..huhuhu..

aku rasa memang jerawat tue seronok betol bermaustatin kat muka aku..haishhh..confident level aku dah down giler sebab jerawat sebijik tuh...=.=

sekarang nie kat Alor Setar selalu hujan..bagus laa..kalau tak memang panas macam kat gurun sahara..tapi yang bestnye hujan selalu lebat time malam masa orang lain dok sedap layan world cup dekat astro..tiba tiba line astro dah jadi sangat poor sampai skrin tv menjadi gelap dan penonton bola terpaksa menunggu untuk siaran kembali normal sehingga ada jaringan ketika masalah ini berlaku..lepas tue mulalah kelam kabut pelik tiba tiba je dah berubah score..ini angkara hujan yang tersangat lebat..tapi jangan salah faham..aku bukan salah sorang daripada penonton tersebut..hekhekhek..

dah penat merapu aku nih..dah tak ada idea nak kelentong lagi..buhbye!

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

♥ ejan



Thanks for reading this entry ^___^

Monday, June 14, 2010

bengang tahap maksima

tolong jangan bergerak! aku nak maki hamun neh...nak marah diri sendiri kenapa terlalu cuai....hdufgsgfygsaytdhadyasfduyagfjsdhu!!!!!!!!!!!
awal awal pagi aku dah bangun sebab hari nie 1st day aku nak pergi tusyen..semangat berkobar kobar neh..dah tak peduli kalau aku sorang je yang terlebih umur kat situ..dah siap abeh lawa la haa sebab kononnya dressing dan perwatakkan nak sama macam budak budak Form 4 gitu...tusyen start pukul 11 pagi..dalam pukul 10.30 aku dah nak gerak la naik moskito kesayangan..yelaaaa...mak ayah abang pergi kerja..semua kereta diorang yang bawak..so aku terpaksa laa pergi sendiri..dah siap siap beg sebelum nak gerak tiba tiba aku dok tercari cari purse kat mana aku letak..sumpah gelabah sekejap sebab semua laci dan bawah katil aku selongkar..make up habis semua cair..wuwuwuwuw..kalau tak ada purse mana berani aku keluar weyh..semua ic dengan lesen dok dalam purse..kot bandaraya Alor Setar nuh kadang kadang ada road block..aku dah pernah kena 2 3 kali tapi nasib baik la lesen semua bawak..
tiba tiba baru aku teringat yang purse aku tertinggal dalam kereta time aku balik kampung jumaat lepas..kesimpulan dari apa yang terjadi tadi aku memang betol betol bengang sebab aku dah ready nak pergi tiba tiba jadi macam nie..mak aku dah suruh pergi jek bawak moskito baik baik..kalau ada road block cakap je purse tertinggal dalam kereta dan saya terdesak sangat nak pergi tusyen..helo helo helo makkkk..mak ingat polis tue nak percaya ke?? silap silap beratus aku kena saman sebab tak ada lesen time bawak moto..so aku tak jadi la pergi tusyen atau dalam erti kata lain aku terskip tusyen gara gara silap aku sendiri dan aku tak berani nak ambil risiko keluar sehelai sepinggang tanpa ada pengenalan diri..wuwuwuwuw..
sekarang nie dah terdetik sesuatu dalam hati aku..betul ke purse ada dalam kereta?? oh no!! aku tak nak terus skip tusyen sampai bila bila..abangggggg.....cepat balikkkkk...hati aku tak kan tenang selagi purse tak ada depan mata!

Thanks for reading this entry ^___^

Saturday, June 12, 2010

PORTUGAL


hai sume sume..korang mesti tau kan World Cup dah start semalam tapi korang mesti tak berapa nak tau kan yang SUKMA kat Melaka dah start Ahad lepas..hohohoho..World Cup kali nie aku sokong PORTUGAL..kenapa PORTUGAL??
entah laa..saja suka suka..hekhekhek..kebetulan abang aku dapat bear portugal nih dari celcom masa pergi suarasa lastweek..so tergerak la hati nak sokong portugal lepas tengok Encik Blue nih..hehehehe..bukak je blog orang lain mesti ada entry pasal World Cup sampai aku naik jeles tahap dewa dewi..so untuk membendung dari jeles tak tentu pasal baik aku pun buat entry pasal World Cup even aku pun tak paham apa sebenarnya yang aku dok merepek sekarang nih..sob sob sob..
aucakkkkkkkkkk........

sekarang nie depan rumah aku ada kenduri kawen..kiranya jiran aku laaa yang kawen kan..so rumah aku dah dijadikan tempat makan beradab..disebabkan i nie mamarazzi yang sangat ayu dan pemalu i snap gambar disebalik tingkap je kot...haishhh...

tiba tiba ada sorang mak cik nih cakap kat mak aku.." haaa..nie dah siap elok dah meja makan..tak lama lagi dah kot nie..." ayat ini ditujukan kepada siapakah??

-

-

-

-

-

-

-

-

♥ ejan




Thanks for reading this entry ^___^

Thursday, June 10, 2010

mai sat nak beletiaq

hampa tau dak kami nie dah cemuih dok umah..minggu depan baqu kami start pi tusyen kimia tingkatan 4 balik..kami ingat kot dah boleh start minggu nie..hari tu kami pi la daftar dengan mak kami..kakak tue kata untuk tingkatan 4 mula minggu depan..haisshh..tak laqat la kami dok saja ja kat umah..hampa semua dah makan ka?? kami dah..tadi kami masak asam pedaih ikan meqah..sedap la jugak..hekhekhek..la nie mak kami selalu dok bising sebab dulu sebelum cuti sem kami ada janji dengan mak kami kan nak buat semua qeja rumah..memang laa semua kami buat kecuali basuh baju..kami tak qeti la basuh baju guna mesin kat umah kami neh..umah kami pakai mesin basuh manual..tapi kalau dekat UTM kami la jaguh basuh baju guna mesin basuh..yalaaa mesin kat sana auto..kami boh ja det syiling..sejam lepaih tue dah boleh pi amek..mak kami pernah ajaq camna nak guna mesin tue tapi kami tak ingat..hahaha..kami dok tunggu la bila mak kami nak beli mesin basuh auto tak tau..hhhmm...sekarang ni kami teqingin nak buat cheese kek tapi mak kami tak percaya kat kami bab bab guna oven neh..mak kami lagi caya kami main dengan api dapoq..bila dah cemuih lagu nie mula la qasa nak tuleh blog tapi kami tak tau nak tuleh pa..padahai ada banyak lagi kot benda yang kami boleh buat..buku teks kimia tak qatham qatham lagi..apa nak jadi la kami nie..esok camna nak ajaq anak oghang nih..hampa mai laa tegoq kami sat..pemalaih betoi kami..kalau bab peghabeh duet kami ghajin laa..hakhakhakhak..mesti hampa yang baca nie tak beqapa nak paham bahasa kami kali nie kan??mesti hampa semua pelik jugak kan kenapa tiba tiba bahasa kedah kami pekat sangat..haaa..kami saja laa nak bagi kelainan..kami tak pernah tuleh blog fully in bahasa kedah..kami nie anak jati aloq setaq..tapi bila kat matrik dengan UTM kami tak guna pun loghat kedah nie..kadang kadang terkeluaq jugak..satgi kalau kami cakap lagu nie dengan membe membe kami hat lain sumpah kami kena gelak balik..dan sumpah jugak depa tak paham..ada jugak yang tak percaya kami nie oghang kedah sebab selalu dok speaking KL ja..acehhhh...KL la sangat..tapi betoi gak laa..ikut tempat gak nak keluaq abeh loghat kedah pun..kalau ada geng memang kami cakap kedah laa..tapi susah laa nak cari geng utaqa kat skudai nuh..yang terdekat pun aina laaa..aina neh oghang peneng..memang pure laa loghat utaqa neh..huhuhuhu..kami selalu la jugak cakap macam nie dengan aina..
dah dah..pa yang kami dok melalut nih..sapa sapa yang qasa nak belajaq bahasa utaqa mai kami ajaq..kami suka laa caqa Rozita Che Wan cakap kedah time berlakon dalam cita Aku Terima Nikahnya dekat Oasis..comei ja..yalaaa dia kan oghang kampung kami gak..umah dia pun kat aloq staq..
tinggai lagi sebulan cuti kami kat umah nih..dan lagi sebulan kami dah nak kena tukaq loghat..satgi kami ajaq students kami tak boleh laa nak guna loghat macam nie...depa tak paham mampuih kami..kami tak mau dapat B+..kami nak A! hampa semua doakan kami yaa..kami dah tak tau nak beletiaq apa lagi..lepaih nih boleh kot blajaq beletiaq dalam bahasa jawa pulak..tapi kami tak pandai laa bahasa jawa..yang kami tau makan nasik ambang ja..kami start kenai nasik ambang time kat johor laa...jakun kan kami..heuheuheuhe...
semoga bertemu lagi..chow!


hegeh kan kami...wewewewe~~

-

-

-

-

-

-

-

-

-

♥ ejan


Thanks for reading this entry ^___^

Tuesday, June 8, 2010

bila cinta kini..tak lagi bermakna...


akhirnya berjaya jugak tengok cerita LBS nie kat wayang tadi..thanks dba and yati sebab jadi kuar hari ini even dah berapa kali asyik tak jadi jek..huhuhu..thanks jugak kat yati sebab sudi ambil dan hantar aku sampai kat rumah..haishhh..kalau tak disebabkan moskito buat hal dah lama aku pergi merempit sendiri ke CP..thanks kat anis sebab sudi nak hantar aku mula mula tapi tak jadi sebab yati nak mai amek..hehehehe..
bagi aku cerita nie sangat touching dan sedih..tanpa diduga air mata dara aku gugur dengan tiba tiba seiring dengan air mata kasyah..hekhekhek..sangat sedih laaa sampai dba kat sebelah aku keluarkan tisu..tapi aku tak..aku pandai cover lagi..hahahaha..jalan cerita memang la tak sebijik macam dalam novel..aku dah boleh dikatakan khatam dah cerita LBS nie sampai lahh siri kedua keluar buku Katrina dan last sekali buku Kasyah..dalam novel, ayu dengan kasyah start kenal dari zaman sekolah lagi tapi dalam movie baru kenal kat kolej..well..tak boleh la nak expect lebih lebih bila tengok kat movie..masa pun tak sampai 2 jam..tak kan nak cerita in detail macam dalam novel kot..huhuhu..
so korang semua tengok la cerita nie..besh ooo..tambah tambah kalau dapat pakwe macam kasyah..sangat setia even dulu penah jadi budak setan..hikhikhik..cerita nie baru bahagian pertama..lepas nie mesti ada sambungan lagi macam dalam novel dan aku mesti pergi tengok lagi..heuheuheuheu...


memang tak sah kalau tak snap gambar sebelum pergi..tapi yang hanginnya macam mana aku boleh tertinggal kamera atas sofa eh eh eh?? kalau aku bawak lagi meriah laa post kali nih dengan gambar gambar aku bersama besties...


mahu teropong pak cik posmen yang hantar surat kat rumah..auuwwww.....si polan tue dah post laa harta aku..hahaha..lepas nie semua dah selesai..tak payah ingat dah kisah silam..hohoho..


terasa sangat rendah diri bila jerawat sesuka ati bermaustatin kat muka aku sampai berminggu minggu...haishhhh~

kesimpulannya aku sangat seronok sangat hari ini sebab dapat tengok ayu dan kasyah di alam realiti even wayang kat CP macam hampeh..tiba tiba rindu nak tengok wayang kat CS, JB..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

te amo,

..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^

Saturday, June 5, 2010

seronok layan budak budak

kemarin tengah hari keluar dengan mak pergi shopping..banyak sale sebab hari keputeraan agong lah katakan..seriuss memang banyak barang murah especially kasut dengan handbag..woowww..semua branded kot..sangat teruja..ada lah berkenan kat satu dua handbag nih tapi tak beli pun..last last sempat rembat sepasang kasut nak bawak pi santai santai..heuheuheu..

lepas sembahyang jumaat terus pergi rumah kezen sebab diorang baru balik dari KL..dah lama tak jumpa anak anak buah so sangat lah excited seketika..memang besh layan budak budak nih..abis semua beg tadika kena punggah sebab nak cari buku suruh aku baca sama sama..hehhh..yang kezen aku pulak dok cakap "haaa..kak nurul nie teacher..panggil teacher taw..." haishhh...bukan kak nurul laa tapi aunty nurul..semua anak kezen aku ada 4 orang termasuk yang baru berusia 54 hari..yang sulung nurul nabila..sangat pandai berkata kata..yang kedua muhammad irfan..sangat belemoih sebab sangat aktif..yang ketiga nurul aqilah..si budak yang kuat menagis sebab sangat takot dengan orang ramai..dok terperap dalam bilik macam anak dara nak kena pinang pulak..time aku dah elok elok nak masuk keta sebab dah nak balik baru mak dia dukung bawak keluar..baru aku boleh tengok macam mana rupa aqilah nih..heehhh..dulu jumpa pun time kecik kecik lagi..pemalu sunggoh..


hai..nama saya nabila


kakak kakak..meh buat peace sikit

ehh..maaf lah ketika ini aku kureng menutup aurat so tak leh laa nak upload pic aku dengan anak anak buah..hehehehe..si irfan plak buaih sampai nak snap gambar pun dok gerak gerak..belemoih plak tue..malas laahh lawan tarik telinga dengan budak tue suruh dok diam diam..

heeee..sempat lagi aku rakam video masa time tak ada apa dah nak main..main hantu hantu dah..main sep sep bom bom dah..main polis entry dah..main teka teka gambar dah..so layan lahh video kat bawah nie yea..

video

sila rotate kepala sendiri eh bila nak play video nih..aku tersalah teknik plak time dok sedap rakam..suara aku lahh tue yang lemak merdu disukai ramai mengajak nabila menyanyi bersama sama..teeeheee....perahsan!

minggu depan ada majlis cukur jambul si baby..mesti pergi untuk jadi geng enjit enjit semut budak budak nih..sekian....bai!

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

te amo,

..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^

Friday, June 4, 2010

aku malas nak bikin kecoh sebenarnya

hhmmm..lately aku dah macam pemintak sedekah pulak..tapi yang peliknya benda yang aku mintak tue memang hak aku pun..dulu masa mula mula benda nie terjadi beria nak pos bagi aku..tapi sekarang haremmmmm...boleh plak si polan tue buat bodo jek..siap tipu lagi kot cakap bz tak boleh keluar sampai tak boleh pos padahal penipu..agak agak r nak tipu adik aku pun..bila dah terkena sekali sapa nak percaya mulut longkang macam ko tue..bila mesej mintak suruh pos jarang jarang sekali dapat respon..asal weyh?? ko tak ada duet eh nak beli setem 30 sen?? tak pe..nanti aku bank in kan rm10 untuk ko..buat ko beli sampul sekali..hahaha..
aku malas nak bising bising sebenarnya..aku pun malas nak marah marah nie..tapi aku pun ada tahap kesabaran jugak..dah ko beria janji dengan aku nak pos masa mula mula dulu so tunaikan laa..tak payah sampai nak menipu..dari aku respect dengan ko tiba tiba dah jadi macam nie..ko tak pikir ke barang barang aku yang ko simpan tue bukan hak ko?? aku malas nak serang ko kat wall fb ko sendiri sebab aku rasa ko tak perlu kot dapat publisiti dari aku..so insaflah wahai si polan...
kalau aku ada salah aku mintak maaf..aku tak nak la mempopularkan nama ko kat sini dan aku memang tak akan mention nama sapa sapa pun..SIAPA MAKAN CILI DIA AKAN TERASA PEDASNYAAA!!!!
Thanks for reading this entry ^___^

Wednesday, June 2, 2010

Surat Penempatan Latihan Mengajar

UTM.31/14.15/1/4 JLD 17( 101 ) ------------------------------24 Jun 2009
-------------------------------------------------------------------------1 Rejab 1430H


NURUL IZZANIE BT ROHANI @ ADNAN

3 SPK


Saudara,

PENEMPATAN LATIHAN MENGAJAR

Perkara di atas dirujuk.

2. Sukacita dimaklumkan bagi menjalani latihan mengajar tahun ini, saudara telah ditempatkan di SMK CONVENT . Maklumat penempatan adalah seperti berikut:


Nama Sekolah: M08, SMK CONVENT
Alamat: 100, JALAN DAUD 84000 MUAR JOHOR
Zon: MUAR B
Tarikh Latihan: 19/7/10 - 22/10/10
Tempoh: 13 MINGGU
Opsyen matapelajaran: KIMIA
Nama Pensyarah Pembimbing: ABDUL RAHIM B. HAMDAN, DR.
Nama Guru Pembimbing: HAFSAH BINTI NGADEMIN, CIK
Nama Penyelaras Zon:

3. Sehubungan itu, saudara dikehendaki melaporkan diri di sekolah berkenaan pada hari pertama latihan mengajar, jam 7.30 pagi atau 12.30 tgh bergantung kepada sesi persekolahan.
--------
4. Saudara bertanggungjawab sepenuhnya kepada Pengetua sekolah di sepanjang tempoh latihan mengajar. Sila beri komitmen terhadap peranan sebagai seorang guru di samping menjaga nama baik universiti.
---------
-----------
Sekian, terima kasih.
-----------
---------------
"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA KERANA ALLAH"
----------
Yang Benar,
HJ MEOR IBRAHIM BIN KAMARUDDIN
Pengurus Latihan Praktik
Fakulti Pendidikan
b/p Naib Canselor
samb 34170
s.k - Dekan
____________________________________________________________________
-------------------
tenkiu ehh AINA sebab publish surat ko kat blog..kalau tak aku pun tataw..huhuhu..tapi kan tapi kan siapakah DR ABDUL RAHIM BIN HAMDAN yang akan menyelia aku nanti eh?? tak kenal pon =.=
mesti pensyarah kimia fakulti sains neh..heerrhhh..tak kisah la sapa sapa pon janji boleh kasi aku A...mesti mesti demi nak naikkan PNGK...heuheuheuheu..sonok sonok jugak..tapi mampukah aku memikul beban yang sebegitu besar ini???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
te amo,
..:ejanlicious:..

Thanks for reading this entry ^___^

The Royal Kedah International Hot Air Balloon Festival 2010



Jumaat, Sabtu dan Ahad lepas dekat Taman Jubli Emas, Alor Setar ada Hot Air Balloon Festival..aku tak pergi pun..juz lalu kat depan tempat nie je sebab nak pergi ziarah saudara yang sakit..hhuuhhh...tue pun jalan jam tak payah cakap laa..penat dok dalam keta..asyik terkemut kemut jaa especially jalan dekat depan Suka Menanti dengan Pantai Johor..haissshhh..tapi dok dalam keta pun boleh nampak belon belon nih..yang sempat pergi pun abang aku jek..so layan la ehh gambar gambar yang abang aku sempat snap..

Taman Jubli Emas

1


2

3

4

5

6

7

8

9

10

dah dah dah..penat aih upload pics banyak banyak neh..nanti kalau festival macam nie kat tempat korang pergi la yea..huhuhhu

te amo,

..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^

Tuesday, June 1, 2010

nak ubat yang boleh kasi rajin sekilo boleh?

ada jual tak ada jual tak??
malass sangat sangat neh..
buku teks kejap je tengok lepas tue terus campak ke tepi..
sekarang pun nak tido malam pun susah..
2 3 pagi mata still celik..
esoknye pulak nak dekat pukul 12 baru nak bangun sampai cerita Mis Tres Hermanas dah nak habis baru boleh tengok..wuwuwuwuwuw..
stok movie dengan drama korea dalam hardisk sampai sekarang tak sentuh sentuh lagi sejak balik dari UTM..
tue pun sempat lagi tukar tukar hardisk dengan jiran tetangga..
akibatnya hardisk si dia aku tak usha usha lagi isi kat dalam..
apekah??
haisshhh..nak buat lagu mana neh ha ha ha??
kadang kadang nak masak untuk diri sendiri pun malas
lagi suka berlapar dari bertukang kat dapur
kalau ajak keluar shopping tiba tiba virus malas dah lesap
tiba tiba jadi rajin..
hahahaha..
tadi pagi time sedap tido tiba tiba mak masuk bilik
nah...amek gaji bulan nie
jangan dok boros sangat...
ehh ehh ehh...tak mintak pun tapi tiba tiba dikasinya wang
ingat nak tunggu betol betol pokai baru nak mintak
aim untuk kali nie nak grab kasut hello kitty yang dah lama dok usha sejak kat johor lagi
tak kira tak kira nak jugak kasut tue..
ehh..esok ada date lahh..boleh shopping shopping lagi..yahooooo!



hai..nama saya mr bola bola..

te amo,

..:ejanlicious:..


Thanks for reading this entry ^___^