Monday, November 29, 2010

TAGGED BY AINA

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia..:)

1. Pernah tak anda rasa anda hot ?

tadi baru makan KFC hot and spicy..so sekarang aku memang HOT HOT HOT!! teeheee....

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.


3. Cerita pasal wallpaper tersebut.

ini wallpaper banyak colourfull ooo..saya banyak sukaa..seceria macam astro ria..huahuahuahua

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?

hhhmmmm...dah lama tak makan..last sekali masa kat Muar..Kak Seri bawak pergi lunch dengan anak anak dia sekali..

5. Lagu paling terbaru anda dengar?

bab bab lagu terbaru memang aku ketinggalan sikit..tapi tapi ada satu lagu nih even da lama tapi bagi aku tetap lagu terbaru..hikhikhik
Anggun - Berganti Hati

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

reply semua birthday wishes dekat FB..heeeeeeee~

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?

ejan!

8. Tag lagi 5 orang.

9. Siapakah orang no. 1 kepada anda?

my beloved student~

10. Katakan sesuatu kepada orang no.5

hai remy my jiran tetangga..gud luck untuk last paper..huahuahua

11. No 3 ada hubungan dengan siapa?

hah sarah..cepat jawab..hahahaha

12. Bagaimana pula dengan no.2 ?

ouh..membe satu fakulti..bakal cikgu fizik..insyaAllah

13. Kata-kata cinta untuk orang no.4

ninaaaaaa...i lap u lahh..:p

14. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang anda tag.

- mereka semua ada blog
- mereka semua saya sayang
- mereka semua saya kenal
- mereka semua saya pernah jumpa
- mereka semua memang besh!




♥ ejan





Thanks for reading this entry ^___^

Sunday, November 28, 2010

ouh TWENTY ONE, so much fun!


happy birthday to me
happy birthday to me
happy birthday to izzanie
happy birthaday to me

jangan main main..aku baru sweet 21 tau..lambat lagi nak join part sour segala..hahaha..tengok lilin pun satu jek..abis ko ingat aku nak pacak 21 batang lilin atas satu slice choc indulgence nie ke? huhuhu..beli satu slice sudah..untuk aku sorang je..tue pun tak abis lagi..still ada dalam freezer..^^
kalau kau tanya aku selama 21 tahun hidup nie pe yang aku rasa dan jawapan aku ialah macam macam dah aku rasa..siakap sweet sour, tomyam campur yang masam, sayur peria yang pahit, ikan masin perah asam limau...ok ok merepek! actually selama aku hidup 21 tahun nie aku dah jadi semakin matang kot..hhmmm..ye ke? aku dah rasa macam mana orang lain penat bekerja makan gaji even aku tak dapat gaji pun time praktikal dulu..baru aku tau bukan senang nak cari duit..yang aku tau perabeh duit je..huhuhu...
pernah rasa kecewa dan rasa bahagia tue normal lah kan..pernah ada pakwe, pernah tak ada pakwe, pernah mencari pakwe dan pernah meninggalkan dan ditinggalkan pakwe semua dah aku lalui..tapi tapi tapi sekarang aku macam ada suka kat sorang nie..tapi tapi tapi kawan je kot..najua sila percaya ini fakta!!..ok dah lari topik...:p


bila dah sampai umur macam nie semua dok pakat tanya bila nak kawen..helloooo.....kalau lah ada orang mai masuk meminang aku la nih jugak, aku tak kan tolak..nak sangat kan tengok aku kawen..hahaha..okeh merepek lagi..umur baru layak nak mengundi dah pikir nak kawen..3 semester lagi kot kena perabeh..kerja dulu..cari duit banyak banyak lepas tue enjoy sakan sakan then baru kembali ke pangkal jalan..hahahah^^


semangat nih nak pergi daftar mengundi..tak sabar nak jadi pengundi hantu dalam masa yang sama nak rosakkan undi..hahahaha..yelaaa..aku kan neutral dalam bab bab politik nih..mana mana tak sokong..tapi aku nak mengundi gak..bulat kat dua dua calon..hahaha..haipppppppp..tadi baru cakap nak jadi matang kan..huahuahuahua..btw, thanx untuk semua yang wish birthday aku..kawan kawan SK Sultanah Asma, SMK Sultanah Asma, Kolej Matrikulasi Perak, UTM Skudai dan tak lupa jugak dekat my beloved students and teachers dari SMK Convent Muar..tapi ada jugak rakan rakan FB yang lain turut sama wish..i'm so touched..wuwuwuwuwu~ thanx a lot ! May ALLAH bless u all..i'm really appreciate it..^^


so birthday kali nie macam lilin sebatang kat atas kek tue bermakna aku celebrate pun sebatang kara jugak..huahuahuahua..its ok..itu bukan masalah utama..janji still ada family even tak ada sapa mau layan aku snap pic nih..semua sdn bhd..wuwuwuwu..kalau ada cimon boleh laa..tapi cimon tak balik weekend nih..ok fine..terasa la jugak..hhhmmm..hhhmmmm..
azam sempena birthday nih.....eeeeeeee...azam tueeeee...hahahha..try tingkatkan pretasi diri dan kurangkan segala kontrovesi..zaaaaaassssssssssssssssssssssss (tiup lilin tanpa ada penonton)




p/s: tiket balik UTM dah beli..tak sabarnyeeeeeee nak balik..lagi sebulan lebih..okeh cepat cari kalendar dan start pangkah guna marker merah..yay!!





♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Friday, November 26, 2010

HERE AND THERE




B to the O to the S to the A to the N





..B O S A N..







nak balik utm nak balik utm nak balik utm nak balik utm (cakap sambil hentak hentak kaki!)







♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Wednesday, November 24, 2010

RINDU TAU TAK



ehh ehh jangan salah faham..bukan rindu kat Si Shin Yi nie sorang jek..rindu lah kat semua orang especially budak budak Convent..Shin Yi sebagai penghias entry blog aku jek sebab budak nie memang comel..tapi tapi yang lain pun comel jugak..biasa lahh amoi amoi cina memang cute miut..tak dilupakan jugak gadis gadis melayu..ayu gitu..huhuhuhu^^


yeahhh..rindu nak buat experiment jugak..kalau tak salah nie experiment untuk soluble salts..yang biru biru tue bukan air laut okeh..yang tue copper nitrate aku rasa..entah aku pun dah lupa..hahaha..tapi yang pasti dari serbuk copper kena campur dengan nitrate acid 1 mol kot then baru la dapat copper nitrate macam nie..


then tambah serbuk copper sampai excess..macam mana nak tau dah excess?? bila stir dengan glass rod boleh rasa ada macam berpasir and dari luar beaker boleh nampak ada macam benda asing..wait wait..apa motif aku ajar korang buat experiment neh? hahahaha..so dah alang alang biar aku teruskan je laa ye..the next step is...............


filter solution tadi..yang tak soluble jangan ambil..sekarang yang nak guna juz solution tanpa benda asing..kalau salah teknik last sekali tak kan dapat salt tau tak..teeheeee..


after that panaskan semula solution yang dah filter tadi..nak panaskan sampai bila? benda nie kena agak agak sendiri laa..panaskan sampai tinggal 1/3 daripada solution asal..contohnye mula mula sebelum panas 30 ml..bila dah letak atas api then dah mendidih bagai tinggal dalam 10ml stop laa..


kat budak budak neh kena kasi label sebabnye solution tadi kena tinggal dalam lab dalam 2 3 hari..kalau bernasib baik boleh la dapat crystal kaler biru ala ala garam macam kat rumah kita tuh..tapi malangnya daripada 16 groups yang ada 1 pun tak dapat crystal..sampai 2 3 hari dok cair jek..actually experiment nie memang susah nak dapat hasil..guru pembimbing dengan akak pembantu makmal pun cakap macam tue..so aku tak lah frust sangat sebab experiment tak jadi..kalau budak budak neh aku tak tau laa..hahahaha^^

ok ok..stop pasal experiment..benda yang aku rindu gak time kat Muar selain hal yang berkaitan dengan sekolah of course bab lepak lepak..huhuhu



yezzzaaa...rindu nak lepak lepak sini..sambil pekena rojak dengan mee bandung..kalau orang Muar tak tau kat mana tempat nie memang kena buang daerah ah..Tanjung Emas memang best untuk lepak lepak dating dating bersama keluarga dan juga teman..(skema)


dok sedap bergosip sambil menjulur kaki kat tepi tebing tiba tiba ada geng budak berkayak dari jauh dok panggil cikgu cikgu..hah? semua yang dok lepak dengan aku cikgu kot..housemate lah katakan..hahaha..semua orang terasa..huhuhu..then diorang panggil cikgu convent cikgu convent..so aku lah tue..hehehehe..actually diorang bukan students aku..diorang nie budak form 5..datang join kayak katanyee..dah alang alang tue ajak datang dekat sket dengan aku then snap snap 4 5 keping gambar..:p


nie pulak time bacaan yassin dan solat hajat untuk pelajar form 3 and form 5..aku kena jaga kaunter pendaftaran..time nie baru 2 minggu kot kat convent..kalau tak salah laaa..


last but not least rindu kat budak budak nih jugak...*sigh









♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Monday, November 22, 2010

I was born to be a TEACHER


muahahaha..tajuk tak boleh blah..karang ada yang dok sok sek sok sek kat belakang cakap aku poyo..hahahaha..bia je lahh..nie blog aku so suka suki aku lah nak tulis pe pon..hekhekhek..
gambar kat atas nie time aku baru seminggu praktikal kat Convent..wahhhhhh..nasib baik kot baru baru masuk dah boleh amek gambar sebaris dengan cikgu cikgu yang dah senior untuk masuk dalam majalah sekolah..sapa tak bangga weyh..sebelum nie amek gambar kelas dengan classmate jek..tapi kali nie up sikit..dengan cikgu cikgu pulak..huhuhhuh^^
so cepat teka mana aku..aku yang paling muda kat situ ye ye ye..time sesi bergambar nih hari khamis..kalau hari khamis harus lah berbaju batik..tapi kadang kadang aku malas ikut gak..awal awal dulu je rajin pakai baju batik..baju batik susah nak iron and cepat kedut pulak tuh..sabar je laaa..hah macam mana?? dapat cari tak aku yang mana?? hahahaha..

plat kenangan dari pihak sekolah untuk guru praktikal


FROM EACH HER BEST!


meet miss izzanie..hahaha..ye ye poyo..^^

ehh ehh..baru aku perasan yang banyak betol gambar aku pakai baju nih then aku upload dalam blog..jangan cakap aku tak ada baju lain plak..nahassss!! :p






♥ ejan






Thanks for reading this entry ^___^

kembali menjadi seperti anak tunggal

semalam my sis aka cimon dah balik matrik..so aku dah tak ada kawan..kawan ketawa, kawan bergosip, kawan bergaduh, kawan gila gila dan segala macam kawan lagi..yeahh aku pasti rindu dia..boleh bayangkan tak sebelum tido kami sempat lagi berchicken dance atas katil..pergghh..nasib baik katil tak roboh..huhuhu..seriously aku memang sedih..dah tak ada geng nak pergi mana mana..mak ayah lewat petang baru balik..abang tak payah nak cakap laa..tak ngam langsung..hahaha..so aku dah jadi macam anak tunggal..bangun pagi terus pergi mandi..then masuk dapur masak..lepas tue makan..kalau terasa nak tengok tv tengok kejap..kalau rasa tak ada cerita best terus naik bilik..berkurung sambil online or baca novel sampai parents balik kerja..then turun makan malam..lepas makan masuk bilik balik online or tengok tv..lepas tue 3 4 pagi baru tido..mostly masa aku habis kat dalam bilik je..bercakap dengan laptop..actually tak cakap pun..i means chatting guna laptop laa..huhuhu..kau tak tau bertapa bosannye hidup aku time cuti neh..ramai orang tanya kenapa aku tak cari kerja part time jek..nak kerja apa weyh..aku dah la tak ada experience plus macam susah je nak kerja kot dekat dekat nie..haishhh..nasib baik aku dah jadi ahli library..boleh pinjam novel banyak banyak..tak ada lah bosan sangat..
rindu nak pergi sekolah..dah lama tak dengar orang panggil aku teacher or cikgu..rindu tau tak especially dekat students aku..congratz for those who score in your final exam with flying colours..yang maintain in 1st class congratz too..yang drop kelas tak usah lah nak sedih bagai..sama je dok kelas mana mana pun..asalkan teruskan usaha untuk SPM next year..sebut pasal SPM nih esok dah start..for all the Convent girls wish u all the best..good luck and dont give up..aza aza fighting!
ehh ehh ehh...untuk cimon pulak next week result untuk sem 1 boleh tau dah..hope dapat 3.5 above..kalau teruk jangan dok harap nak pi lari uitm shah alam even memang dah dapat tawaran..mak mesti tak bagi..aku pun sama..hahahaha

cimon cakap next year baru nak balik..arghhhhhh..lambat lagi..dan la time tue aku dah balik johor..sobs sobs sobs..

kami bukan kembar lahh...

rindu rindu sayang sayang







tak ada idea dah..muahahaha..bye bye!





♥ ejan



Thanks for reading this entry ^___^

Wednesday, November 17, 2010

KORBAN..DIKORBAN..TERKORBAN..MENGORBANKAN..PENGORBANAN


mata besar + pipi naik = gemok!

Salam Aidiladha dari saya, penunggu tetap blog ini..
bersiap sedia lah kamu wahai perut untuk menerima kambing lembu kerbau dan unta sebagai tetamu selama seminggu mungkin..
kepada rakan rakan yang terpaksa beraya di kampus disebabkan ada paper final bawak banyak bertaubat ehh silap..bersabar sebenarnye..itulah pengorbanan demi mengejar cita cita..tak gituuu??



dia nurul izzatie (ala ala awal ashaari) dan dia nurul izzanie (ala ala lisa surihani) ingin mengucapkan salam aidiladha kepada seluruh umat islam di seluruh dunia..(skema!)











♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Friday, November 12, 2010

MAHASISWI di semester ke 6

  • SPM 2303: (i)Teknologi Grafik (ii) Animasi & Video (iii) Digital
  • SPM 3122: Bahasa Pengaturcaraan II
  • SPM 3112: Bahasa Pengaturcaraan III
  • SPP 3042: Kaedah Penyelidikan Dalam Pendidikan
  • SSC 2213: Kimia Analisis Berinstrument
  • SSC 2223: Kimia Alam Sekitar
  • SSC 3623: Kimia Polimer


3 subjek kimia tue..phhewwwww..berasap otak..nie semua subjek yang dah daftar untuk sem depan..tak sabar nak sambung study balik tapi tak nak ada final exam boleh??
haishh..mimpi lah kau..sem depan baru belajar nak dok bilik single..tapi tapi tapi aku nie penakut..tak caye tanya ex rumate aku..ramai yang tak caye boleh ke aku dok bilik single nih..ehemm ehemm ehemm..boleh kot..kalau takut sangat bilik korang kan ade..hehehe^^
dengar gosip sem depan start 15 januari..lama lagiiiiiiiiii...boleh mati kebosanan..=.="
misi menambahkan berat badan bermula dari sekarang!

ok..dah start!











♥ ejan


Thanks for reading this entry ^___^

Wednesday, November 10, 2010

HAPPY 1st ANNIVERSARY TO MY DEAR...MY DEAR....MY DEAR.....


MY DEAR BLOG!!!
cehh..tajuk nak suspen jek..hahaha..
dah 1 tahun rupanye blog aku nih..kalau baby mesti dah boleh jalan..silap silap dah boleh berlari..ehh..mungkin ke??
macam macam benda dah share dalam blog nie..dulu start buat blog masa mula mula semester break..ingat kot hangat hangat taik ayam je..even terlalu bz especially time praktikal dulu tapi still update 1 2 entry..
rasa terharu bila orang lain tau pasal kita melalui blog..tapi ada juga sebab entry dalam blog aku nie la pernah terjadi adegan bermasam muka dengan kawan kawan..sumpah tak terniat pun macam tue..tapi sekarang kami dah ok..:p
dari situ baru aku tau semua benda tak boleh share dalam blog sebab tak semua orang berfikiran dan boleh terima cara kita luahkan something..to all my readers ( err..ada ke??... ) thanks sebab sudi baca blog aku yang entah apa apa nih..tak mengharap pun ada orang komen sebab tak ada niat pun masa buat blog nak suruh orang komen..juz nak share or luahkan apa apa untuk kepuasan diri..nanti bila tua then terasa dah lupa memory lama boleh review balik entry zaman muda muda dulu..hehehhehe..






p/s: dear 4.6 and 4.5, teacher miss u all so much!





♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Monday, November 8, 2010

berita terkini!

Assalamualaikum...
fuhh fuhh fuhh..dah lama tak update blog..tapi hari hari log in sebab nak baca blog orang lain..kat sini baru lepas hujan..harap harap tak akan ada lagi tempat yang banjir..so far banjir dekat Alor Setar dah semakin surut..jalan jalan besar nak pergi bandar semua dah dibuka semula..tapi yang pasti aku bersyukur sangat sebab kawasan taman perumahan aku tak banjir..actually takut la jugak ..memang sentiasa berjaga jaga..memang kawasan bebas banjir lahh kot taman aku nie..kalau tak mesti aku dah terdampar kat pusat pemindahan bersesak sesak share toilet dengan rakyat jelata yang lain..alahai~ sabar aje lahh..banjir yang berlaku dekat Kedah nie memang terburuk sejak 2005..kawasan Taman Uda, Taman Rakyat dan kawasan sekitar memang dah jadi pulau kot..air sampai paras bumbung rumah..hhhmmm..kepada mangsa mangsa banjir harap kalian semua tabah..hidup perlu diteruskan..mungkin ini adalah salah satu ujian dan dugaan dari-Nya
dalam orang lain dok sibuk pasal banjir sana banjir sini, aku seisi keluarga sempat lagi buat kenduri arwah jumaat yang lepas..hey hey nie bukan open house sempena deepavali okeh..huhuhuh..jemput jiran jiran dan saudara aje..mula mula memang agak cuak sebab takot tiba tiba banjir then tak ada siapa yang nak datang..tapi syukur alhamdullilah tiada perkara buruk yang berlaku sepanjang majlis berlangsung..


sedia menerima tetamu..aisehhhhh~

majlis bacaan yassin..Cimon tak boleh baca so dia yang jadi photography..hekhekhekhek

rajin betol lah i melayan tetamu..hohohoho

makan makan makan



ouh..muzik muzik separuh akhir dah start..mau tengok..mesti out..babai babai!!






♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Wednesday, November 3, 2010

GONNA MISS IT!


pejam celik pejam celik dah seminggu lebih dekat rumah..bosan kot..makan tido online tengok tv layan movie ulang balik makan tido online tengok tv layan movie ulang balik ulang balik ulang balik..haishhh...=,="
dah bosan macam nie baru teringat nak update blog..tak ada benda apa nak share sebenarnya..haha^^..jz nk imbas kembali kenangan dengan housemate time dekat Muar dulu..(ehh..guna perkataan 'dulu' macam dah setahun berlalu..gggrrrrrrr!)
minggu last sebelum nak abis praktikal ktorang ada pergi Melaka..rancang pun last minute..ekcely nie 2nd time aku pegi Melaka..1st time masa mula mula nak daftar masuk UTM..singgah Melaka dulu then baru pergi JB..dah malas nak story panjang..layan gambar je laa eh..:p



asal kepala aku dengan kak azie melekat eh eh eh??

berdiri tegak serupa askar jepun plak aku tengok..haishhh..

with lovely housemates

yeahh..saya memang gedik..DO I CARE?? hahaha

tak naik pun sampai atas..kesuntukkan masa..hehehe

bersama kakak kakak tersayang..kak sue, kak azie and kak ain..

lakonan semata mata..tak beli pun sebenarnya..hikhikhik

surau dekat MP memang besh!

balik dari Melaka semua kebulur..last last restoran depan rumah jugak yang menjadi pilihan..homaigod homaigod homaigod aku nampak gemokkkk!




lepas nie mesti rindu nak hangout macam nie lagi..memang susah dah lahhh..walau apa pun yang terjadi saya sayang semua housemates saya tanpa mengira perbezaan umur..<------------ayat poyo..hakhakhakhak
SEKIAN TERIMA KASIH!






♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

Monday, November 1, 2010

THEY MAKE ME FALL IN LOVE AGAIN

Hello November~
my 1st entry di bulan November setelah sekian lama tak update blog..yes! i'm so bz with my practical teaching, lesson plan, ABM and so on..but now after one week 'retired' from being a teacher i'm so bored at home and also miss all my students a.k.a my sisters..
seriously, sangat rindu Convent..rindu dekat Chemistry Lab juga..entry kali ini just nak share my experience during my practical teaching..1st day masuk mengajar dah tension..keluar je dari lab rasa nak menangis..dan rasa macam dah nangis pun..hihihi..^^..rasa menyesal jadi cikgu pun ada..maybe sebab 1st time kot masuk mengajar then all my students tanya soalan yang bukan bukan..
keluar dari lab terus update status ini dekat facebook

nak ajar anak orang bukan senang especially budak pandai..preparation sangat kena teliti..kalau kelas masa ke 3 selalunya masa ke pertama atau kedua dah kena pergi lab..prepare apa yang patut especially kalau ada experiment..nak conduct experiment bukannya senang..nak kena test dulu jadi ke tak..nak kena set masa cukup ke tak untuk 1 or 2 period..kalau chemicals yang nak guna tak ada kena mintak akak pembantu makmal sediakan dulu walaupun kadang kadang takut juga nak mintak dia tolong sediakan..yelaaa..karang kena cop practical teacher yang banyak songeh pulak..so far semua experiment berjalan lancar even ada kes pecah sana pecah sini meletup sana meletup sini sampai dah fobia nak conduct experiment yang involve heating..but its ok..semua itu pengalaman..tak kisah la apa yang berlaku janji my students happy during my lesson..
Disebabkan nak tarik perhatian students dalam kelas kimia maka tercipta lah KAD TUNJUK BAIK..entah datang dari mana idea tu pun tak tau..tiba tiba terfikir nak buat..congratz kepada yang dah dapat reward..ikhlas dari miss izzanie even tak seberapa..^^
saya bukan lah guru yang garang..memang langsung tak..tak pernah marah marah tak tentu pasal..sebabnya tak nak mereka nie tension asyik kena marah je..yelaaa siapa yang suka kena marah kan..kalau setakat tegur tu biasa laa..denda pun setakat berdiri 5 minit..tapi tu pun dah rasa kesian..rasa bersalah pun ada..mesti tak selesa kan belajar sambil berdiri..tapi nak buat macam mana terpaksa kasi denda juga even tak sampai hati..=.=*
setelah 3 bulan kat Convent banyak pengalaman yang dapat..seronok sangat sampai dua tiga hari sebelum last day practical dah sedih sampai menangis sebab tak sampai hati dan tak sanggup nak tinggalkan Convent..sayang sangat dekat adik adik yang comel comel dekat Convent..dah jadi macam kawan..macam macam gosip yang sempat share..seriously, they make me fall in love again..
OMG..really miss them so much..minggu terakhir jaga exam sangat memberi kesan..sanggup ambil masa cikgu lain semata mata nak jaga exam and spend time with them..last day, 22.10.2010 hari yang sangat tak nak lalui..my tears fall again even dah puas control..terharu dengan layanan yang baik dari semua guru guru sampai buat jamuan pot luck untuk meraikan last day cikgu cikgu praktikal..i'm so touched..T____________T
lagi sedih bila nak berpisah dengan all my dearest sisters..u all dah buatkan i jatuh cinta sekali lagi even dulu sangat stresssssss nak jumpa muka u all semua..thanx girls for your cooperation during the observation from my guru pembimbing and lecturer..without your cooperation tak mungkin i akan dapat result yang agak best for my practical teaching..i'm very glad to be your teacher even for 3 month only..u all dah banyak ajar miss izzanie to be more confident to deliver my lesson..u all dah banyak beri pengalaman baru dekat i..u all dah banyak ajar i apa itu erti sabar dan susah..now, i dont regret to be a teacher anymore because of u!
banyak duit terpaksa berhabis untuk fotostat, rewards (especially Apollo because i know all my students love it), and many more but itu bukan masalah yang besar asalkan my students enjoy during my class..setakat ini belum ada lagi student yang ponteng during chemistry lesson kecuali bersebab..
itu semua cerita 3 bulan yang lepas..sejak seminggu yang lalu tak dengar lagi orang panggil 'teacher' or 'cikgu'..kalau hang out kat sini dah tak ada orang yang tau tuan empunya diri ini adalah cikgu..masa dekat Muar kalau pergi Wetex, Tanjung Emas dan sampai ke Growthmart pun ada je yang tegur panggil teacher dan siap salam lagi..ouhh..really miss dat moments..yang ada sekarang hanya facebook, gambar dan video sebagai pengubat rindu..

with beloved 4.6

with beloved 4.5

miss them..T___________T

♥ them

Farewell Party~


































thanx Nadya and frens..really appreciate it!

thanx 4.5~

welcome girls~

mini 'Chemistry Folio'..setiap kali baca mesti rasa nak menangis..1st time baca dekat bilik guru dah nangis kot..sangat terharu..nasib baik pandai cover..hihihi..thanx girls..ini hadiah yang sangat bermakna for practical teacher like me..

Thank you 4 being our chemistry teacher...
Even if it is for only a few weeks.
Thank you 4 being patient and forgiving...
Even when we didn't mean to be naughty and so noisy.
Thank you 4 all games and quizes...
Even the gifts and snacks that you prepared early in the morning or late at night
Thank you 4 the sweet memories...
Even if we make you cry on your 1st day

An Endless List of Thanks
For Everything You Did For Us...
&
Pls remember us after you have become an EXCELLENT TEACHER!

-KAHMAY-
013XXXXXXXX

thanx kahmay..thanx a lot..i will remember all of u till my last breath..thats my promise!

"Frankly speaking, I always thought that a practical teacher is afraid of expressing herself/himself in front of the students. When I heard that a practical teacher is coming to teach us Chemistry, I was really worried that he or she may not reach my expectation since Chemistry is my favourite subject. Gradually, I think that teacher, you have done a great job. I can feel that you really put a lot of effort in the slide show and it is fantastic! ♥ Even though you are still not a fully qualified teacher, but your sincerity shows me that you can be better than any of the others. If it is possible, I hope that teacher would give me some tips about your life studying Chemistry in a campus..:D"

From lovely Yee Shiean..miss u dear~

My dear Shin Yi, i'm so sorry..my air mata sudah terkena dekat page u sampai tulisan 'thanks' dah jadi buruk and kembang..i cant control myself anymore..i'm so touched..thanx a lot dear~



candy from Jessica..thanx a lot dear~



to all my dearest sisters 4.5 and 4.6:
  • thanx for everything
  • thanx for the sweet memories
  • thanx for the presents
  • gonna miss all of u
  • love all of u so much
  • take care
  • good luck in your study and make your parents, teachers and school proud of u
  • i will pray for your success from here
  • if ada jodoh and panjang umur we will meet again
  • sorry for everything~




♥ ejan




Thanks for reading this entry ^___^