Thursday, June 10, 2010

mai sat nak beletiaq

hampa tau dak kami nie dah cemuih dok umah..minggu depan baqu kami start pi tusyen kimia tingkatan 4 balik..kami ingat kot dah boleh start minggu nie..hari tu kami pi la daftar dengan mak kami..kakak tue kata untuk tingkatan 4 mula minggu depan..haisshh..tak laqat la kami dok saja ja kat umah..hampa semua dah makan ka?? kami dah..tadi kami masak asam pedaih ikan meqah..sedap la jugak..hekhekhek..la nie mak kami selalu dok bising sebab dulu sebelum cuti sem kami ada janji dengan mak kami kan nak buat semua qeja rumah..memang laa semua kami buat kecuali basuh baju..kami tak qeti la basuh baju guna mesin kat umah kami neh..umah kami pakai mesin basuh manual..tapi kalau dekat UTM kami la jaguh basuh baju guna mesin basuh..yalaaa mesin kat sana auto..kami boh ja det syiling..sejam lepaih tue dah boleh pi amek..mak kami pernah ajaq camna nak guna mesin tue tapi kami tak ingat..hahaha..kami dok tunggu la bila mak kami nak beli mesin basuh auto tak tau..hhhmm...sekarang ni kami teqingin nak buat cheese kek tapi mak kami tak percaya kat kami bab bab guna oven neh..mak kami lagi caya kami main dengan api dapoq..bila dah cemuih lagu nie mula la qasa nak tuleh blog tapi kami tak tau nak tuleh pa..padahai ada banyak lagi kot benda yang kami boleh buat..buku teks kimia tak qatham qatham lagi..apa nak jadi la kami nie..esok camna nak ajaq anak oghang nih..hampa mai laa tegoq kami sat..pemalaih betoi kami..kalau bab peghabeh duet kami ghajin laa..hakhakhakhak..mesti hampa yang baca nie tak beqapa nak paham bahasa kami kali nie kan??mesti hampa semua pelik jugak kan kenapa tiba tiba bahasa kedah kami pekat sangat..haaa..kami saja laa nak bagi kelainan..kami tak pernah tuleh blog fully in bahasa kedah..kami nie anak jati aloq setaq..tapi bila kat matrik dengan UTM kami tak guna pun loghat kedah nie..kadang kadang terkeluaq jugak..satgi kalau kami cakap lagu nie dengan membe membe kami hat lain sumpah kami kena gelak balik..dan sumpah jugak depa tak paham..ada jugak yang tak percaya kami nie oghang kedah sebab selalu dok speaking KL ja..acehhhh...KL la sangat..tapi betoi gak laa..ikut tempat gak nak keluaq abeh loghat kedah pun..kalau ada geng memang kami cakap kedah laa..tapi susah laa nak cari geng utaqa kat skudai nuh..yang terdekat pun aina laaa..aina neh oghang peneng..memang pure laa loghat utaqa neh..huhuhuhu..kami selalu la jugak cakap macam nie dengan aina..
dah dah..pa yang kami dok melalut nih..sapa sapa yang qasa nak belajaq bahasa utaqa mai kami ajaq..kami suka laa caqa Rozita Che Wan cakap kedah time berlakon dalam cita Aku Terima Nikahnya dekat Oasis..comei ja..yalaaa dia kan oghang kampung kami gak..umah dia pun kat aloq staq..
tinggai lagi sebulan cuti kami kat umah nih..dan lagi sebulan kami dah nak kena tukaq loghat..satgi kami ajaq students kami tak boleh laa nak guna loghat macam nie...depa tak paham mampuih kami..kami tak mau dapat B+..kami nak A! hampa semua doakan kami yaa..kami dah tak tau nak beletiaq apa lagi..lepaih nih boleh kot blajaq beletiaq dalam bahasa jawa pulak..tapi kami tak pandai laa bahasa jawa..yang kami tau makan nasik ambang ja..kami start kenai nasik ambang time kat johor laa...jakun kan kami..heuheuheuhe...
semoga bertemu lagi..chow!


hegeh kan kami...wewewewe~~

-

-

-

-

-

-

-

-

-

♥ ejan


Thanks for reading this entry ^___^

3 comments:

deqyalalink said...

nak blaja ckp kedahh :)

sakura_aainaa said...

fuyoohhh..
bangga neh nama ku disebut..
hahaha!!

dah2.. p study sana..
baloq ehh.. hehe..
XD

nurulizzanieadnan said...

deqya: mai sini nak ajaq..huhuhu
aina: malaih!