Monday, December 28, 2009

where is the love


apa perasaan anda apabila orang yang anda percayai telah khianati kepercayaan anda?? apa yang anda akan rasa bila anda terlalu geram dekat seseorang dan selepas itu anda terpaksa memaniskan muka ataupun 'membungakan' ayat2 di mesej anda semata2 ingin menjaga perasaan orang itu??sadis dan tragis bukan??itulah lumrah kehidupan..kita terpaksa menjaga hati orang lain even hati kita yang akan sakit..tapi tak apa..saya sangat percaya akan hukum karma..kadang2 kita di atas dan kadang2 kita di bawah..tempuhilah hari2 kita dengan senyuman..

ada 2 orang wanita yang saya sangat sayang dan cinta..yang pertama mestilah emak saya..ramai orang cakap muka saya sangat seiras dengan emak berbanding dengan adik bradik saya yang lain..kalau di zaman sekolah dulu ti
me parents kena amek report card, mak dan ayah saya selalu datang..dari jauh lagi rakan2 saya telah mengenali itu adalah emak saya walaupun itu pertama kali mereka melihatnya..'izzanie.....mak ampa dah sampai'....barulah aku tepinga pinga mencari kelibat emak aku..saya sangat suka membantu emak saya didapur sambil kami bergosip pasal jiran2 tetangga..masa aku di matrik dulu tidak sah kalau mak tidak telefon aku even sekadar ingin bertanya dah makan ke belum..slalunya saya akan miskol mak saya dulu then baru mak akan call balik sebab mak call free..guna telefon ofis la katakan..mak paling risau kalau saya demam kat hostel especially time kat matrik dulu..masa kat matrik memang saya selalu demam2..maybe homesick kot sebab 1st time berjauhan dengan keluargalah katakan..asyik2 suruh saya mandi air suam sampai saya berasa rimas kadang2..lagi 1 mak saya selalu bising kalau saya tak makan nasi atau cuba2 nak diet..mulalah pot pet pot pet..pada tahun depan mak saya berumur 53 tahun..ramai yang tak percaya yang emak saya sudah menjangkau 50an kerana emak kelihatan muda dari usianya..mak saya tak pernah amek suntikan botox atau pun cucuk vitamin c di muka..inilah yang dikatakan awek muda sebenarnya..tak kiralah apa yang orang cakap saya tetap akan sayang mak saya sampai bila2..

cimon..simon..badak..tomyam..tadek..dan bla bla bla.....itu adalah nam
a panggilan yang saya bagi untuk adik saya..kenapa bagi nama pelik2 macam tue??ntah larr..saya pun tataw..itu suma adalah spontan dan adik saya terima nama itu dengan hati yang rela..huhuhu..bila saya panggil 'badak' dia mesti toleh..maknanya nama itu memang dah serasi dengan jiwanya..adik saya baru je abis spm dan sekarang nih sedang menanam anggur di rumah..tapi malangnya sehingga kini saya tidak dapat lagi khabar gembira dari rumah yang menyatakan anggur telah masak ranum..mungkin cara tanaman anggur terdapat sedikit kesilapan teknik..so lepas nih saya akan sarankan dekat adik saya supaya dia bermain farm ville untuk expert dalam bercucuk tanam..hahahahaha..saya suka bergosip dengan adik saya..kadang2 emak saya pun join sekaki..adik saya nih sangat pemalas dan hanya taw makan saja..kalau bab2 memasak tolonglah jangan tanya pada adik saya..nescaya orang yang bertanya itu akan mengalami kegeraman yang melampau..penah suatu ketika adik menghubungi saya semata2 ingin bertanya bagaimana nak masak meggi..dan dia selalu puji meggi yang saya masak sebab sedap walhal saya hanya masukkan sebiji telur, secebis ayam dan sedikit sayur sahaja..dan dia penah memberitahu saya meggi yang dia masak tidak sedap kerana hanya menggunakan air yang dah suap2 kuku untuk dijadikan kuah meggi..ini adalah pengunguman penting!!!kepada lelaki2 di luar sana pikirlah berjuta2 kali sebelum nak kawen dengan adik saya...gagagagaga..saya pasti adik saya mesti akan sakit jantung apabila membaca post saya kali ini..padan muka cimon...hahahahahahaha...cuti raya cina nih saya akan bawak balik barang2 yang telah dipesan oleh adik saya..semuanya benda merapu merepek yang membuatkan duit saya terpaksa dilaburkan dengan begitu banyak..walaupapapun yang terjadi saya sangat sayang akan adik saya..

ramai lagi wanita2 di luar sana yang saya kasihi..terutama ex st
udents sk sultanah asma, smk sultanah asma, kolej matrikulasi perak dan sekarang rakan2 di universiti teknologi malaysia..tanpa kalian semua hidup saya tidak akan bermakna..i love u all..

selain wanita, saya juga sangat kasih akan abang dan ayah saya..dan tidak lupa kekasih hati yang banyak berkorban untuk saya especially tanggung saya punya bil telefon bulan2..walaupun dah pernah kena maki hamun dengan saya tapi dia tetap sabar, sabar d
an terus sabar..i love u so much dear...<3


kesayangan saya


saya bukan emo okeyh!!

p/s:
~entry kali nih guna kata nama 'saya' plak..semua ini bergantung kepada mood penulis




te amo,
..:ejanlicious:..

Thanks for reading this entry ^___^

2 comments:

...err xaty?! said...

hoi.
tapa.
ceni noh hg.
t hg balek aku msk nsi goreng hijau.
tgk la...
slagi x abeh mkn jgn dok on9.
HAHAHA~

ejanlicious said...

xsdp lamsom!!!