Thursday, May 20, 2010

SINGLE is SIMPLE

morning afternoon evening night to all the readers..haaa...sila pilih nak waktu mana ikut kesesuaian timing anda baca blog saya ini okehh..wewewewewe...sekarang pukul 2.21 petang..sementara dok tunggu cerita Cahaya dekat astro prima nak start baik aku berceloteh kat sini dulu..ehh ehh ehh..baru tadi perasan yang aku dah sebulan dok kat rumah tanpa menyumbangkan sesen pun kepada isi rumah..yang hanya aku taw menaburkan berjuta juta sen keluar dari rumah..hahaha..rutin harian tak banyak berubah..dok masak, sidai baju, lipat baju, tengok tv, makan, tido, online dan bla bla bla..cukup bulan aku pun dapat gaji..suka suka suka!!
hhhmmm...perkara yang paling aku runsing sekarang nih selain satu apa pun tak buat preparation lagi untuk mengajar nanti ialah aku punya pointer sem nie..asal lambat sangat eh kuar?? ke memang dah kuar tapi aku je yang tataw..heuheuheuheu..yang tue malas nak pikir..aku taw sure hancuss punya result..mesti mesti mesti...!! tapi mintak mintaklah tak teruk sangat..=.=
sekarang baru nak story yang ada kaitan dengan tajuk kat atas..yuupp..aku memang dah single..lepas nie dah tak ada lagi cerita antara aku dan dia..kepada kawan kawan yang susah sangat nak percaya tue percayakanlah diri anda..benda yang lepas malas dah nak pikir dan heboh heboh..lepas nie tolong jangan tanya dah pasal hubungan kami..aku bukannya jenis bila clash nak kena meroyan royan dekat FB menagih simpati..aku juga bukan jenis berkurung dalam bilik 3 hari 2 malam tak keluar makan dan mandi..aku juga bukan jenis yang senang senang nak menangis bila dah clash..haaaa...tak percaya sila tanya rumate aku dulu si izzati ariff..hahaha..aku clash bukan macam cimon, kol aku sampai meleleh air mata dan air hidung..(maap cimon terpaksa pecah rahsia)..hahaha..setakat mengalir air mata setitik dua time dok teringat kembali memori terindah time bahagia dulu normal lah kan...huhuhu..tapi itu dulu..tapi sekarang aku dah ok..mungkin dia bukan jodoh aku..mesti kena terima itu..nie lagi satu aku dok konfius..komen mak bila taw aku dah clash.." mak dah agak..bila kita bagi hadiah kasut kat seseorang tuh mesti tak akan kekal lama punya..memang pantang orang tua tua dulu..nanti jangan bagi hadiah kasut dah kat sapa sapa..." haaa...betol ke betol ke??..sempat lagi mak pesan tue..ishh ishh ishh..lagi satu mak cakap nanti cari orang dekat dekat kedah jugak..nanti mak dah tua pastue sakit demam susah nak mai jenguk pulak..gggrrr...jauhnya mak pikir..dah dah dah..malas nak komen banyak banyak pasal hidup single nih..lepas nie jangan dok tanya lagi okeh..aku suka + happy hidup macam nie..maybe sekarang bukan masa yang sesuai untuk in relationship..aku doakan yang terbaik untuk si dia..hope dia akan dapat peganti yang lebih baik dari aku..untuk aku plak hope aku boleh buat yang terbaekkk untuk praktikal nanti..hoyeaaahhhh...jangan emo emo ok sayang!..
errr..tiba tiba rindu cimon..jeless sebab cimon dok bersuka ria kat matrik..ehh..bukan bermakna aku jeles dia dapat matrik tapi dulu aku tak dapat okeh..tapi aku tersangat rindu memori dulu dulu time kat matrik..even singkat masanye tapi enjoyyy sangat sangat sampai pointer aku jatuh merudum..=,=
minggu nie cimon tak balik kot..melampau kot tiap tiap minggu nak balik..dulu aku kat Gopeng sebulan sekali baru balik naik bas pulak tuh sampai ada sekali bas kena tahan dengan JPJ..yang cimon nih pulak pi balik mak ayah ikut sama..aku dulu dulu sorang jugak..sigh**
lagi satu kalau lepas grad pastue dapat posting kat Sabah Sarawak atau Labuan aku suka walaupun mak 1001 kali tak suka..campak lah kat mana mana pun aku boleh hidup walaupun seminggu awal aku mesti meroyan royan kat mak..tapi lepas tue aku dah ok..=,=
tak sabar tak sabar nak posting jauh jauh sebab elaun banyak..lagipun memang lepas SPM aku dicampak jauh jauh dari rumah...sigh** lagi sekali!
maaf dah melalut tak tentu arah..sampai ketemu lagi esok lusa tungging terbalik..babai suma..assalamualaikum..


herhhh...sila jangan komen kepoyoan saya di situ!



























te amo,
..:ejanlicious:..



Thanks for reading this entry ^___^

4 comments:

sakura_aainaa said...

haha.. post tuh pasal single.. tiba2 lak masuk bab matrik, LM, posting.. haha.. adoi..

sabar yek ejan.. ;)

nurulizzanieadnan said...

besa lerr bila dh malalut xtntu pasal
hohohoho

SeliparJepun said...

hahak ejan nie memang..
(walaupun aku x baca en3 dia)

nurulizzanieadnan said...

selipar jepun mmg mls nk bca post aku
grrrr...