Friday, July 16, 2010

HELLO MUAR

hey hey macam tak percaya sekarang aku kat Muar..tapi sampai sekarang aku tak tau kenapa Muar dipanggil bandar Maharani eh? sapa sapa orang Muar sila tolong plzz jelaskan kat aku..hekhekhek..sampai je kat Muar terus pekena mee bandung dekat Tanjung Emas..sedap ke? entah lerr..habis jugak 1 pinggan aku makan..sedap la kot macam tue kan..hahaha..
barang semua dah siap dikemas..rumah nie kira ok laa..berbaloi dengan sewanye RM550 sebulan dikongsi dengan 6 orang..tv, sofa, almari dapur, pinggan magkuk, periuk belanga, sudu garpu, lesung batu, blender dan bla bla bla semua cukup lengkap okeh..ampaian baju pun dah ada..so buat pertama kalinya aku dok bertapa dalam toilet nak dekat 1 jam memberus baju..wuwuwuwuwu...tak pernak seumur hidup aku buat kerja memberus seterok nie..sebelum nie kat kolej 2 minggu sekali sumbat duit syiling kat mesin basuh sejam kemudian mai amek terus pergi sidai..kali nie kalau aku simpan sampai 2 minggu baju kotor memang sehari semalam aku bertapa kat dalam toilet laaa..*sigh*
mula mula sampai dalam rumah sewa nie aku dah tensen..macam mana aku tak boleh connect brodband aku heh? line celcom penuh even tak ada line 3g..nak kata dok kat dalam hutan tak la jugak..haishh..last last call celcom customer service baru laa brodband aku boleh hidup tapi tue pun lembab macam pig snail..ouhhh..selamat tinggal ladang dan kafe ku kat facebook nuh..wawawawawa..aku tak try upload pic lagi..entah entah kena tunggu 24 jam baru keluar 1 gambar kot..gggrrrrrrrrrrr......
sekarang rumah dah kemas sikit kot..nanti boleh la snap pics setiap sudut rumah nie then tunjuk kat korang eh..insyaAllah kalau line ok..hari nie boleh la rehat rehat lagi..tapi esok ada taklimat latihan mengajar mengikut zon dekat SMK Sains Muar..cuak sehh nak kena berkenalan dengan guru pembimbing dan lagi cuak bila pikir boleh ke aku nak ajar anak orang nanti..hailaaaa..
jap jap nak cerita pasal malam pertama aku kat Muar..jom flash back..hihihihi..sumpah aku tak boleh tido kot..bukan aku sorang je..ezat dengan fareha merangkap roomate aku pun sama..dah la dari siang penat mengangkat dan mengemas barang tapi bila malam segar bugar..maybe perubahan tempat kot..hhmmm...last last fareha dok berstory telling pasal orang kawen laa..sedara dia laa sampai ezat tinggal nyawa nyawa ikan tapi aku pulak still fresh lagi..lepas tue fareha pulak dah ngantok..aku still segar..gawat nih..aku on9 kejap lepas tue agak agak dah macam lali lali aku pun boooooooooooommmmmmmmmmm.......
tamat lah sudah kisah malam pertama aku di Muar..banyak malam lagi nak kena tempuh..harap aku boleh sesuaikan diri dengan cepat..lapar laa..nak pergi dapur kejap..take care korang..babai!











♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

2 comments:

chocolate said...

hahahaha. syokk la tdo dlm bilik. kami depan pintu jerr. T_T

nurulizzanieadnan said...

hahaha
x kesah la kt mne2 pun
jnji ade tmpat tdo