Monday, September 6, 2010

setelah lebih sebulan

assalamualaikum...

akhirnya...tepat jam 7.40 malam, 4 september 2010 aku menjejak kaki di tanah air terchinta..(cehh..bajet dok oversea konon)..nie 1st time aku balik naik bas siang sejak dok Johor..sumpah tak besh..panasss laaa mak aii...tapi nak buat macam mana I have no choice..time tue je yang available..hhmmm...tiket bas pukul 9.45 pagi tapi yang hanginnye pukul 10.35 bas baru datang..penat tau dak..tapi bila pikir aku balik cuti raya so bersabar aje laa..bila sampai kat stesen bas baru aku tau yang bas nie akan turunkan penumpang kat merata tempat..sebabnya ada membe membe praktikal aku turun kat Ipoh naik bas yang sama..what the fish!..tue baru Ipoh..for sure lah kan bas tue akan turunkan orang dekat Penang then Sungai Petani last sekali baru Alor Setar..tak pe tak pe..nak balik punya pasal so sabar je laa eh..haaa..nie ada satu hal lagi sebelum bas bertolak..seat aku dalam bas no 7..boleh plak ada 2 orang seat no 7..then orang yang incharge tiket tue cakap sepatutnya aku naik malam..helllloooooooo....gila ke apa herhh..elok elok aku booking tiket 4/9 siang boleh plak dia cakap aku sepatutnya naik malam..dah tue mana orang yang duduk seat no 8 yang sepatutnya duduk sebelah aku?? nampak sangat korang yang silap..tak pe tak pe sabar lagi even aku dah penat gila berdiri dok tunggu bas..sobs sobs sobs..

okeh tutup cerita bas..janji aku dah selamat sampai sudaa..huhuhu..post yang sebelum nie aku ada janji nak tunjuk rumah sewa aku merangkap housemate yang lain..so pagi sebelum Kak Seri datang merangkap jiran yang banyak berjasa dengan kami semua datang jemput bawak pergi stesen bas sempat lagi aku snap gambar kawasan rumah sewa kami..sebab time nie laa rumah kemas sikit sebab sebelum nie bukannye apa..normal lahh kalau 6 orang duduk dalam 1 rumah..buku sana sini..laptop bersepah kiri kanan..tue pun tak termasuk ABM lagi..nampak sangat kami nie cikgu praktikal yang berdedikasi..heuheuheu..bila dah semua orang masing masing balik raya so rumah automatik akan jadi kemas sikit..sikit je laa..tapi tak bermakna still bersepah..so layan aje lahh pics kat bawah..yehaaaa~

nie la rumah sewa saya di Muar..comel kan? hekhekhek..rumah kembar dua dan sangat selesa okeh..jiran jiran yang majoritinya pendidik..diorang semua ookkkkk...

No 9, Jalan ________, Taman ___________, 84000 Muar, Johor..maaf dehh..tak boleh letak alamat penuh..kang ada yang serbu ramai2 time raya nanti..tapi kalau nak datang roger2 dulu okeh..nanti baru kasi alamat penuh..boleh gitue? hihihihi..

ruang di luar rumah..siap dengan buaian..tapi tak sempat nak main pondok pondok sebab masing masing bz dengan lesson plan..(=.=)....tak lupa juga ampaian baju yang hampir roboh kerana terlalu banyak berjasa kepada seisi rumah...(cehh..ayat nak skema jek...)

motif gambar: saja nak tunjuk rumah jiran yang baru cat..smart dowh kaler hijau tue..:p p/s: abaikan cangkul di sebelah paip air itu..tak ada sesiapa yang berminat untuk menebas rumput yang semakin galak bermaharajalela..hehehehe..

apa kes tunjuk toilet neh? eh eh eh..toilet nie banyak berjasa untuk kami taw tak..heeee~

kipas yang tak banyak berjasa..on tahap maksimum pun still panassss lagi..adakah banyak dosa yang perlu ditanggung? tepuk dada tanya iman..:)

haaa..nie laa ofis aku..hehehe..kenapa panggil ofis? sebabnye ktorang yang ada dalam rumah nie ada port feveret masing2 bila nak wat keja..so kat bahagian nie laa tempat aku dok buat lesson plan sambil meroyan royan, siapkan slide show, buat ROS sampai naik tension dan segala macam lagi..so setiap orang ada ofis masing masing yea..

kat sini ofis fareha dengan kak ain..so orang lain no entry~

kat kawasan tengah nie ofis kak sue dengan kak azie..siap boleh bergolek bagai time siapkan lesson plan dengan ABM..huhuhu lately ezat da membawa diri ke stor..dah bukak ofis baru katanye..sebelum nie kat sini gak laa port feveret dia..dengar kata ofis kat dalam stor lagi sejuk..huhuhu

walaupun tv kat rumah nie kecik dan tak ada astro pulak tue tapi banyak berjasa tau tak..tv 1 dengan tv 2 susah giler nak dapat..kadang kadang tak clear langsung tapi still boleh layan..kira ok lahh kan bila tengok samarinda cerita Syurgamu Ramadhan sambil lap air mata menitis (aku lahh tue) lepas tue layan cerita Gelora di Hati Sara sambil dok maki hamun bini kedua Si Rosyam Nor (kami semua lahh tue)..hahaha...terima kasih hencik tv kecik molek..

tengok tengok..sorang bawak balik 3 bijik beg..entah apa yang aku dengan ezat isi pun tataw..time nie dah ready nak berangkat pergi stesen bas..yay!

mesti korang nak cakap yang dapur ktorang semak kan..lepas tue tak ada mak mertua yang sudi buat menantu kan..ada ktorang kesahhhh???...jangan main main..pernah ada orang datang rumah ktorang nie kan sebab nak bermenantukan salah seorang dari ktorang..biarlah penghuni rumah nie saja yang tau siapakah gerangan orangnya..hahaha

alang alang dah tinggal berdua saja angkara housemate yang lain dah balik ke kampung sempena cuti raya tanpa menghiraukan aku dengan ezat jadi kami mengambil keputusan nak bawak diri..ewahhhh..ayat nak sedihh plak..memang tak berbaloi nak masak..so ktorang decide nak berbuka dekat The Chicken Rice Shop bukan sekadar nasik ayam..krokkk krokk krokkk..

rasa sangat bersalah kalau dekat blog sendiri tak ada gambar aku..hahaha..nie gambar sebelum pergi sekolah hari Jumaat yang lepas..ada majlis khatam al-Quran..so sebab tue laa aku excited pakai jubah baru neh..tengokkk sampai labuh meleretttt lerett..setiap kali nak jalan mesti tangan kena angkat kain bagi tinggi sket sampai ada cikgu skolah yang tegur aku cakap..."haaiii..bersih laa Convent hari nie ehh sebab ada tukang sapu secara percuma"..heuheuheu..yang kak seri pulak cakap suruh potong sket kain tue kang dah jadi macam cinderella plak...ye ye ye..taw taw..tapi kat Muar cerok mana laa aku nak cari tailor suruh singkatkan jubah aku neh..=.=


dah dah..sampai sini je aku update..lepas nie aku janji akan update lagi story aku dekat sekolah pulak..almaklumlahhh..broadband bila kat rumah bukan main pantas berlari..bukan macam kat umah sewa aku nuh..so nak update banyak banyak pun tarak hal..jumpa lagi..buhbye!



















♥ ejan

Thanks for reading this entry ^___^

3 comments:

chocolate said...

wahh,, cantekknyerr umah sewa ko!
jeles, jeles, jeles!!

=,=

nurulizzanieadnan said...

jgn jeles syg..
ko djmput dtg ble2 mse je
:p

Anonymous said...

Cikgu guru ape?